čtvrtek 17. června 2010

Pozoruhodné nádraží

Je, zdá se, už asi nezpochybnitelný fakt, že pestrost svědčí každé oblasti lidského konání. Řekne vám to odborník na výživu. Řekne vám to odborník na sex. Řekne vám to i odborník na trojpolní hospodaření.

Takže jsem po středě, která patřila bicyklu, dnes do práce vyrazil hrompravou. A hned při prvním přestupu... BINGO! Zase něco, co by mi jinak uteklo...

Tak pravil modřanský Imám


Dnes, po večerní modlitbě, oznámil náš modřanský imám toužebně očekávaný, definitivní a nezvratitelný konec zimy. Konečně jsme mohli přezout gumy. In šá'Álah! To se to pojede:))
....

Lip

středa 16. června 2010

Hygoška jako politické téma....

Nojo, no. Jel jsem dneska zase po dlouhý době na bajku do práce. Proto tolik foto-příspěvků. Nejvíc mi asi z cesty v hlavě uvíz ten čistotný hobo z Prahy 8 v kombinaci s prezentací magistrátu Prahy 1:

Pán, co nemá kde bydlet, ale i tak si - v podmínkách ani ne polních - před ulehnutím zouvá boty a způsobně je ukládá na předem vyčleněné místo...
Pán, který nepovažuje čistotu za samozřejmost, ale dělá z ní bytostně politické téma... 
 ....
Nějak se mě ta myšlenka čistoty jako politického tématu ne a ne pustit... Říkám si, že posouvat čistotu z oblasti hygienicko-kulturní do oblasti politických agend může být docela nebezpečné...

Libeň

Náplavka si v centru vesele tvoří...... zatímco v Libni zuří evidentně mnohem temnější realita:)


Vybombardovaná proluka za Karlínským business centrem...


Čistotný hobo (boty úpravně složené "pod postelí")


A úsměvný obrázek z dvorku před radnicí osmého obvodu.
Už chápu, proč měšťákům na telefonní lince hraje ta melodie
z Policajta z Beverly Hills.
......
Lip 

Čtvrtá náplavná skupina.... už je zase plná:)

Na náplavce už jsou zase sochy. Některý z loňska tam zůstaly - jen trochu rezavější - a objevily se tam nový. Výstava "Vezmi svoji sochu v neděli k vodě" vyhřezla z galerie až k řece.... názvy jsem si zapamatoval jen některé, jiné ne. A moc se mi líbilo, jak se ty sochy pěkně doplňovaly se zcela prozaickými věcmi....:))






středa 9. června 2010

Přečteno někde jinde...

Náš výzkum vnesl do  problému jasno tím, že ukázal, o kolik je to všechno složitější, než jste si mysleli.:)

Lip

úterý 8. června 2010

Jap, děkujeme, přijďte zas!

"Tak jsem to včera dal!! Až mi slza ukápla", psal mi dnes JaP a přidal tenhle obrázek:))


No, co k tomu dodat. Být první je výsada. Být 9000 .... to už je UMĚNÍ! Schválně, JaP, jestli trefíš 9999. 

Lip

sobota 5. června 2010

Kořeny Vissarionoviče Konfucia


Kořenem zla je nedostatek poznání, říká se v novém billboardu propagujícím časopis 21. století. Každej z nás pozná, že je to Konfucius, že jo. To tam ani nemuseli  psát pod ten citát (na obrázku to není moc vidět).

Ale je zas dobrý, že tam dali jeho fotku....

Lip

P.S. Koho mi ten pacholek čínská jenom připomíná?

Sdílet

Netrpělivost

Pořád někdo publikuje různé studie zabývající se globálními, pologlobálními a odstředěnými trendy. Třeba, že teď už zase frčí VKZ (většinou se to už moc nezabývá tím, že vepřo knedlo frčelo vždycky, akorát se o tom někdy mluvilo víc a někdy míň) nebo naopak, že už nefrčej Céčka, ale že by - za příznivých konstelací - mohly začít frčet zase za pět let... A tak.

Jednu věc se v nich ale nedočtete. Nikde nepíšou, že za všemi těmi odstředěnými, pologlobálními a globálními trendy stojí několik málo (NEMŮŽE jich být víc než je prstů na jedné ruce a ani jich nebude míň než 5) pangalaktických trendů.

A nedočtete se tam ani to, že tisíciletí za tisíciletím se těch několik málo (a vy už víte, že jich NEMŮŽE  být víc než je prstů na jedné ruce a ani jich nebude míň než 5) trendů tak trochu střídá v tom, kdo bude mít poslední slovo, neboli, jak se říká mezi znalci "líííd".

A teď to podstatné. Nedočtete se tam ani to, že tím pangalaktickým trendem, který sedí za kniplem od roku 2001 je Netrpělivost.