pondělí 13. dubna 2009

Nevyspalý anesteziolog, homeopatický dárek a Václav Yoda - jen tak, bez ladu a skladu

Byly to moc příjemné Velikonoce. Zase jsem trčel v zácpě. Zase jsem spálil špízy. Zas mi ruply nervy při pletení (respektive v mém případě nepletení) pomlázek. A zase jsem sbíral kopřivy do nádivky a zase jsem jedl "the Pressure of Freedom", tedy vaječnou tlačenku paní Svobodové.

Ale některé věci byly nové. Tak třeba poslední číslo časopisu Respekt, které bylo ostře nabité tak různorodými tématy, že <3> závistí vyschlo a začalo při každém mrku skřípat.

Za všechny ty úžasné, na slunci vybělené texty děkuju, a za všechny cituji jen větu níže:

"Až se příště uvidíme, přál bych vám, abych byl vyspalejší". Anesteziolog z ARO pražské nemocnice Na Bulovce.
...

V některém z článků, které o mne zavadily v posledních měsících na mě vykoukla rada marketérům, aby neutráceli peníze za výzkum trhu v době, kdy spotřebil lže, žvaní a neví co činí, ale aby raději trávili svůj čas v inteligentních konverzacích.

Zde tedy bonus zdarma pro výrobce rodiči nenáviděných hraček plenících peněženky a dobrý vkus - tentokrát v podobě zajímavé myšlenky homeopatického dárku, která nás na prudkém pondělním slunci navštívila úplně nepřipravené:

"Homeopatický dárek je, když - ačkoli nenávidíte barbíny - dáte jednu až dvě dětem v době, kdy z nich ještě nemohou mít radost. Rodiči proklínaná hračka ztratí pro děti pel jedinečnosti ještě dřív, než se dostanou do věku, kdy by pro ni klidně darovaly i krev nebo tamagoči. Přesně podle pravidla "Raději jednu teď než dvacet za dva roky."
...

A ještě jeden postřeh. Tentokrát refelxe nedávné návštěvy Baracka Husejna Obamy. Pokud jste zaznamenali jeho kontra-protokolární setkání s Václavem Havlem a pokud si ještě pamatujete, kdo všechno toho našeho "dobrého" Václava navštívil, aniž by zašel za tím druhým, dost možná již napadeným temnou stranou Síly, co vám to připomíná?

Ano, máme svého Yodu. Teď už je to jasné.





Zaplať pánbůh za něj.
...

Lip

3 komentáře:

  1. sorry za to hnidopíchání, ale je to Respekt

    OdpovědětVymazat
  2. no jo, dík, furt se mi to plete

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych to nazvala Dárková vakcína. A zařazuji to jako zajímavý nápad na seznam očkování. :o)
    P1

    OdpovědětVymazat