sobota 5. června 2010

Netrpělivost

Pořád někdo publikuje různé studie zabývající se globálními, pologlobálními a odstředěnými trendy. Třeba, že teď už zase frčí VKZ (většinou se to už moc nezabývá tím, že vepřo knedlo frčelo vždycky, akorát se o tom někdy mluvilo víc a někdy míň) nebo naopak, že už nefrčej Céčka, ale že by - za příznivých konstelací - mohly začít frčet zase za pět let... A tak.

Jednu věc se v nich ale nedočtete. Nikde nepíšou, že za všemi těmi odstředěnými, pologlobálními a globálními trendy stojí několik málo (NEMŮŽE jich být víc než je prstů na jedné ruce a ani jich nebude míň než 5) pangalaktických trendů.

A nedočtete se tam ani to, že tisíciletí za tisíciletím se těch několik málo (a vy už víte, že jich NEMŮŽE  být víc než je prstů na jedné ruce a ani jich nebude míň než 5) trendů tak trochu střídá v tom, kdo bude mít poslední slovo, neboli, jak se říká mezi znalci "líííd".

A teď to podstatné. Nedočtete se tam ani to, že tím pangalaktickým trendem, který sedí za kniplem od roku 2001 je Netrpělivost.




Nevěříte? Tak než naskládáte věci z košíku do tašky, než se pustíte do svého nového projektu v práci, nebo třeba jen před tím, než pustíte počítač, vzpomeňte si na Netrpělivost a zamyslete se nad tím, co to vlastně chcete právě dělat a proč. Vsadím dobrou láhev, že v poměru minimálně 3:2 zjistíte, že někde za rohem vašeho záměru a nebo přímo u knoflíku "chci to udělat" stojí tahleta divná bestie. Netrpělivost.

Udělala z dýmek a doutníků cigára. Udělala ze skla igelit. Udělala z tramvají podzemku (a přitom jí nechala okna! ... je to kráva!). Udělala z Dobrých věcí značky a ze Značek buzz. Už několikrát udělala z burzy mrdnik. A teď se mi začíná míchat do projektů...

Nechci znít netrpělivě, ale jestli toho nenechá HNED! dřív nebo pozdějš nás všechny pozabíjí!
....

Lip

P.S. Netrpělivost... nenapsal něco takovýho Kundera? Ne? Měl by! Už dlouho sem si od něj nic nepřečet..:)

Sdílet

1 komentář:

  1. Sóhlasím s Lipem, netrpělivost je ten problém! I když to bude ještě s něčím namíchaný.

    OdpovědětVymazat