pátek 6. února 2009

Nemůžou. Teda, za současný, pro resort neutěšený situace rozhodně ne!

Vždycky, když je nějaký problém s penězi pro resort, říkají, že to bude mít smrtící dopad na nás všechny, protože nebude dost policistů, kteří by mohli být v ulicích a tudíž vidět - ať už jde "pochůzkáře" nebo o "silničáře".

Čím více budeme v ulicích a u silnic, říkají, tím výraznější bude efekt. Mimo jiné proto, že to bude efekt preventivní: už nepůjde o to, najít rychleji pachatele špatnosti. Špatnosti se prostě přestanou dít.

Trochu se nad tím zamysleme. Co se stane, až se špatnosti přestanou dít? Někomu začne připadat jako špatnost, kolik peněz ten resort pohltí. Zejména v této době.

Co se stane, až to někoho napadne? Všichni se přidáme a budeme tlouct trubkama do zábradlí (teda, aspoň já ano:).

Co se stane potom? Těžko říct. Zejména proto, že k tomu nikdy nedojde.

Oni už to totiž policisté dávno pochopili, a tak i v situacích, kdy by mohli tu viditelnou prevenci provozovat - třeba zrovna u nás v Modřanech, na Československého exilu, kde to každý kalí minimálně 90 za hodinu - raději si zajedou mezi stromky a číhají v záloze.

Můžou. Mají totiž techniku. A ta technika to naměří, když jede někdo těch 90. A když je to někdo s cizí poznávací značkou nebo drahým autem, vykonají na něm exemplární potrestání. A tak jeden ze 100 pak jede opatrněji aspoň od té pokuty domů.

Těch 99 zbývajících teď neřešme. Víte přeci, jak na tom ten resort je! Seškrtali rozpočet, nechtějí jim dávat důchod od 50 ani sto let od výpovědi platit odchodné... Takže je jich málo a nikdo nemá na tu viditelnou prevenci kapacitu.



Ani tihle kluci. Těm dokonce nedovolili ani ty nové policejní barvy na Oktávku. Musejí jezdit s potupně neutrální červenou. Takže nás nepřekvapí, že se raději schovávají ve slepé a z tama měří ty, co jezdí rychle po té hlavní, co na ní ob týden zajedou dítě, protože se tam jezdí minimálně 90 za hodinu.

Jsem si jistý, že je to mrzí. A kdyby v resortu bylo víc peněz, určitě by byli vidět. A když by u toho byla televize, přišel by tam za nimi jistě i starosta Hána a nalil by jim horký čaj.

Lip

P.S. Pojďte, pomůžeme jim: kdykoliv uvidíte nějakou takovouhle partu, co by hrozně ráda dělala viditelnou prevenci, ale nemůže, protože..... proto, vyfoťte je a pošlete mi tu fotku i s názvem ulice, kde to bylo. Já to sem pověsím, takže všichni, co čtou OKO budou vědět, že tam stávají a tím pádem se z toho stane vlastně viditelná prevence. A všude bude klid a mír. Co vy na to?

Jo?

Tak jedem: Ti z fotky mají červenou Oktávu a stávají tady, v tom slepém rameni ulice Na cikorce (sorry, registrační značku jsem zapomněl, ale brzo tam budou zas, tak si ji tentokrát už napíšu). Dá se odtud dobře měřit Československý exil, a přitom nejste vidět, takže kdyby třeba - nedej bože - starosta přejel dvojčata, můžete dělat, že tam nejste.

Žádné komentáře:

Okomentovat