čtvrtek 10. prosince 2009

Bohemia Energy potřetí, opět neúspěšně

Společnost Bohemia Energy chtěla prodat mé ženě levnější energii. Zavolali jí. Požádali jí o kontakty na další lidi. Odmítli jí ale poskytnout podmínky nabízených služeb písemně a proto moje žena odmítla v dalším jednání pokračovat. V následujících dnech pak opakovaně lživě tvrdili lidem, na něž dostali od mé ženy kontakt, že jsme s nimi podepsali smlouvu.

Napsal jsem stížnost. Stížnost jsem urgoval. Stížnost jsem urgoval. Stížnost jsem urgoval. Asi jste to už četli  na <3> dřív. Dobrá zpráva: po třetí urgenci odpověděli. Bohužel jen na tu třetí urgenci. Ten e-mail vypadal takto:
Vážený zákazníku,

rádi bychom se Vaší stížností dále zabývali, ale je nutné nám zaslat jméno konkrétního obchodního zástuce, který s Vámi smlouvu o poskytování služeb projednával.

Pro naši společnost pracují externí firmy, které pro nás smlouvy uzavírají.
Děkujeme za pochopení.

V případě, že budete chtít k Vaší zprávě něco dodat, můžete tak učinit odpovědí na tuto zprávu. Pro urychlení vyřízení Vašeho požadavku je však nezbytné přesně zachovat text v hranatých závorkách v předmětu tohoto emailu.

S přáním hezkého dne

Lenka Trefná
---

BOHEMIA ENERGY entity s.r.o.

Hybernská 1009/24

110 00 Praha 1

Infolinka: 840 10 10 10

e-mail: kontakt@bohemiaenergy.cz

url: http://www.bohemiaenergy.cz/
IČ: 27386732

DIČ: CZ27386732

Bankovní spojení: 20 222 20 222/5500 Raiffeisenbank Praha 1 Zápis v OR: Krajský obchodní soud v Praze, oddíl C, vložka 115621

Prosím o vyřízení, jedná se o stížnost na OZ zaslanou pomocí webového formuláře, který je umístěný na našem webu, jelikož zk. neudal stížnost na konkrétního prodejce nemohu předat zodpovědné osobě, děkuji
--
Tomáš Macura
obchodní oddělení
Bohemia Energy entity s.r.o.
Hybernská 1009/24
110 00 Praha 1
tel: +420 226 253 080
tmacura@bohemiaenergy.cz
http://www.bohemiaenergy.cz/
--
S pozdravem a přáním příjemného dne.
Jana Tenglerová
BOHEMIA ENERGY entity, s.r.o.
Hybernská 1009/24
110 00 Praha 1
tel: 840 10 10 10
fax: 271 740 763
mobilní telefon: 731 800 000
e-mail: info@bohemiaenergy.cz
http: www.bohemiaenergy.cz
----

Jdu jim zase napsat:))

Lip

226 komentářů:

  1. Chtěla bych důrazně varovat každého, kdo by si chtěl něco začít s firmou Bohemia Energy. Podle mých zkušeností jsou to gauneři a podvodníci. Bohužel mě jejich dealerka přesvědčila a já jsem s nimi uzavřela smlouvu, čehož budu litovat do konce svého života Místo slibovaných úspor mi začaly chodit složenky na nesmyslné částky, na mé písemné reklamace nikdo nereaguje. Nyní mi bez vysvětlení zvedly inkaso o více jak 100% !! Po zaslání již několikátého doporučeného dopisu mi nepřišla žádná odpověď ani reakce ale pouze upomínka, za kterou si účtují 100,- Kč. Chtěla jsem okamžitě ukončit smlouvu, ale musela bych zaplatit pokutu a to dokonce 2x, prý za dvě odběrná místa. Jsem z toho už absolutně zoufalá a uvažuji o předání celé záležitosti právníkovi. Opravdu vám radím dobře, nenechte se nachytat !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, nevím jestli se vám už podařilo vyvázat smlouvu s Bohemia energy, s touto společností je to bohužel problém. Podle novely energetického zákona má zákazník právo ukončit smlouvu vždy, když společnost změní ceny, u BE k tomu tak došlo k 10.2.2012 stačí tedy poslat výpověď.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    5. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    6. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
  2. Chtěla bych důrazně varovat každého, kdo by si chtěl něco začít s firmou Bohemia Energy. Podle mých zkušeností jsou to gauneři a podvodníci. Bohužel mě jejich dealerka přesvědčila a já jsem s nimi uzavřela smlouvu, čehož budu litovat do konce svého života Místo slibovaných úspor mi začaly chodit složenky na nesmyslné částky, na mé písemné reklamace nikdo nereaguje. Nyní mi bez vysvětlení zvedly inkaso o více jak 100% !! Po zaslání již několikátého doporučeného dopisu mi nepřišla žádná odpověď ani reakce ale pouze upomínka, za kterou si účtují 100,- Kč. Chtěla jsem okamžitě ukončit smlouvu, ale musela bych zaplatit pokutu a to dokonce 2x, prý za dvě odběrná místa. Jsem z toho už absolutně zoufalá a uvažuji o předání celé záležitosti právníkovi. Opravdu vám radím dobře, nenechte se nachytat !

    OdpovědětVymazat
  3. Připojuji se a též varuji!!!
    Vetřeli se do domu mé najivní maminky, kterou jsem však již po několika spáleních poučil. Ta mi tedy volala a řekla mi, koho má v bytě a že mi je dá k telefonu. Stručně jsem sdělil, že po telefonu to nemá cenu, ať nechají podklady (letáky, ceníky, apod.) u maminky, že na to mrknu a kdyžtak se ozveme.
    Jenže mamince řekli, že souhlasím a může podepsat. Tak maminka se opět spálila. A já se tluču do hlavy, že jsem po tom nechtěl k telefonu ještě ji...

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,

    zástupce od Bohemia Energy k nám přišel loni v březnu a byla jsem mile překvapena. Profesionální vystupování a jasně sdělená data mne přesvědičli, abych s nimi podepsala smlouvu na elektřinu a na plyn. Můžu říct, že utekl rok a jsem spokojena, vše zůstalo přo starém a plyn a hlavně elektřina šli o dost procent dolů, tak jak bylo slíbeno. DOPORUČUJI!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Nevěřím a jsem si docela jistá, že jste jejich zaměstnankyně, jinak by jste je určitě tak vřele nedoporučovala !

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, včera u nás byl zástupce a jeho milé vystupování a přesvědčovací talent nás přiměl podepsat rámcovou smlouvu. Doufám, když nepodepíšeme smlouvu,která má být teprve doručena, nebudou moci převod provést. I když si odvezl plnou moc na převod. Velmi děkuji za upozornění.

    OdpovědětVymazat
  7. Opravdu společnost BOHEMIA ENERGY nikomu nedoporučuji.Je to banda podvodníků,jinak se o nich nedá skutečně mluvit a to se snažím být slušný.Jak se říká když ptáčka chytají pěkně mu zpívají,ale další jednání už s nimi jsou o ničem.Po telefonu s Vámi mluví jak blbcem který ničemu nerozumí a melou pořád svou.Po písemné stížnosti Vám odpovídají nic neříkající frází která se vůbec netýká toho na co jste se ptali a korunu tomu všemu nasadí ještě závěrem kdy Vam doporučí obrátit se na jejich info.linku. Tak a jsme tam kde na začátku zas nic neříkající kecy a můžem to tak dělat pořád dokola. Telefonoval jsem celkem 4x písemnou ztížnost psal dvakrát a stále jsem na začátku. Hlavně že mají šikovnou paní Trefnou která Vám to vše vysvětlila.To je opravdu trefa.Jsme důchodci takže jindy bych řekl že čas nemusí běžet tak rychle,ale teď jsi přeji aby ubíhal rychleji ať už vyprší čas na kdy jsme podepsali tu nešťastnou smlouvu s touto "vynikající" společností.

    OdpovědětVymazat
  8. Hm....taky zrovna od nas odesel zastupce..a ja koza to podepsala.Mam maly dite, ktere zrovna zlobilo, on se predstavil jako z Prazske energetiky, rekl mi, ze aby jejich klientov, tudiz nas nepretahovali jine spolecnosti, rozhodli se snizit castky za energii a plyn.Nemela jsem tuseni, ze lze:o(..nez odesel a ja si prostudovala smlouvu od Bohemie.Prisel manzel, serval me..a vim, ze opravnene, nic neomluvi moji naivitu.Hned jsem ted volala na jejich zakaznickou linku, pan mi rekl, ze muzu klidne do jednoho mesice odstoupit od smlouvy, staci napsat doporucenej dopis o odstoupeni.Mate nekdo zkusenosti s timhle postupem?Funguje to?Nebo me to bude stat dalsi penize?Dekuju

    OdpovědětVymazat
  9. odepisuji pani z 9.6.2010 19.54 Vážená paní,udělala jsem taky chybu,ale Vy můžete odstoupit od smlouvy bez udání důvodu do 30ti kalendářních dnů,to je zákoná lhůta,neplaťte aktivační poplatek,napište,že odstupujete od smlouvy v zákoné lhutě 30ti dnů a pošlete doporučeně a kopii si nechejte.Napište do hlavičky svou adresu,pod to jejich a pišteVěc:odstupuji od smlouvy č. ........o sdružených službách dodávky plynu nebo el.č. ... podepsané dne......vaším externím zástupcem v zákoné lhútě 30dnů od podepsání smlouvy. Pak máte ještě 3měsíční výpovědní lhůtu zase ze zákona.Ale napište to co nejrychleji Vaše Jana Také se mi to stalo a jsme pryč jsem ráda pa a napište jak jste dopadla

    OdpovědětVymazat
  10. pokracovani k dotazu z 9.6.20010 19.54...dnes mi volala zastupkyne bohemie...pry zkontrolovat data, tak jsem ji rovnou rekla, ze odstupuji od smlouvy.Taky jsem ji sdelila, ze smlouva byla sjednana na zaklade lzivych informaci.Pan se totiz predstavil jako z Prazske energetiky.O Bohemii nepadlo ani sluvko.Dnes mi to taky potvrdila sousedka, ze i u ni se predstavil jako z prazske energetiky, zadny doklad, zadny prukaz..ale ona nepodepsala:o))
    Jen abych to strucne ukoncila, zdelila mi, ze mou smlouvu neposle na centralu, tudiz by to melo byt pozadovano za zrusene.ale ja pro jistotu dnes odeslala doporucenej dopis o zadost odstoupeni od smlouvy s dodejkou.Pani mi rekla,ze mnou poskytnute udaje mi vrati, jedna se o posledni vyuctovani.A taky ze mi posle pisemne vyrozumeni:o)O dalsich postupech budu informovat:o)Preji krasny den a dekuju!!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Dámy a pánové, OKO Tři vás zdraví a přeje vám hodně úspěchů v jednání s Bohemia Energy. Přiznám se, že poté, co jsem si svůj případ s BE vypořádal, přestal jsem se tématu věnovat. Nicméně od té doby se tu objevilo 10 příspěvků a každý z nich se vyjadřuje k novému porušení prodejní etiky. Způsob, kterým - zdá se - BE na trhu postupuje, je tak zvláštní, až je bytostně nehorázný. Zejména, vezmete-li v úvahu, co o sobě tvrdí na svém webu. Pan
    Písařík, tam hlásá, že BE už dávno nevyužívá pirátské praktiky:)) Možná by se měl někdy podívat na tuhle stránku... Pokud si chcete přečíst, co to tam napsal, tady je link http://www.bohemiaenergy.cz/cs-novinky-jde_to_i_bez_klamani_zakazniku-26

    Hehe, OKO si říká,jestli jim zase nezavolá:)))

    OdpovědětVymazat
  12. Ještě drobnost, pro ty z vás, kteří fungujete na Facebooku. Mají tam svoji stránku. Možná by bylo dobré, kdybyste se o své zkušenosti podělili přímo i na jejich stránce. Mají ji přeci především pro komunikaci se svými a potenciálními zákazníky:))

    OdpovědětVymazat
  13. potrebujete poradit ohledne odstoupeni od -bee?? Odoupist muzete kdykolik BEE nedodrzuje smlouvu tj. garanci nejnizší ceny na trhu. Doporučuji se zbavit BEE co nejdrive. Poivejte se na stranky www.optimal-energy.cz
    mail: jaromir.manousek@otpimal-energy.cz
    724 510116

    OdpovědětVymazat
  14. Zbavit se BEE není tak snadné - po 3 dnech jsem rušil smlouvu : doporučený dopis se ztratil, telefonování bylo nekonečné a drahé - samé výmluvy, ale nakonec jsem měl štěstí - zbavil jsem se jich !!!! Poslal jsem jim výpověď najednou všemi dostupnými prostředky aby se nemohli vymlouvat ! Za půl roku otravovali v ulici znovu - ti ale odsud mazali !! "kajda"

    OdpovědětVymazat
  15. Nevtipnější jsou tyhle diskuze.... to nikoho nenapadlo že giganti jako ČEZ a PRE pohybující se v miliardových sumách mají pár tisíc korun na zaměstnání někoho kdo celý den jen sype špínu na konkurenci????? (kterou ale ani touto cestou nemohou zarazit.... vzhledem k nabízeným cenám) ale jakmole někdo napíše že vše je ok hned někoho napadne že dotyčný pracuje pro Bohemia Energy (která těch peněz na takové blbosti moc nemá) nikdo nemůžete vědět co kdo píše a co je na internetu v diskuzích pravda, uvědomte si to dutohlavci slepí!!!!!! jen vaše zkušenost či zkušenost z vašeho okolí je ověřitelná.... zadejte si prosím do googlu pojem astroturfing :D

    OdpovědětVymazat
  16. Zástupci BE chodili v naší ulici, nabízeli služby své společnosti neprofesionálně.Když jsem chtěl nějaké podklady k prostudování, začali mi mávat před obličejem seznamem lidí , prý z našeho města, kteří údajně s nimi takto "na ulici" smlouvu podepsali během chvilky, a komentovali tento projev tím, že budu asi jediný hlupák z okolí, který nepochopil, jaké výhody nabízejí. Řekl jsem, že si nejprve na ně seženu reference na netu a pak budu třeba s nimi i jednat. Odpověď? Prý zítra nebo za dva dny, když projevím zájem, nebudou mít zájem oni. Kvůli JEDNOMU člověku se sem vracet nebudou. Takže jak vidíte, jedná se o nátlak, o to, aby člověk nemohl smlouvu a nabídku vůbec řádně prostudovat. NEDOPORUČUJI !/

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní komentář nic neznamená - může ho psát konkurence. Anonym patří do koše, včetně tohoto

    OdpovědětVymazat
  18. Pišete anonym patří do koše-muže ho psát konkurence,ale totéž platí o těch kladných odkazech ty mohou psát zaměstnanci BOHEMIE ENERGY.Jsem rovněž jeden s těch vámi odsuzovaných anonymů. Za vším co jsem napsala si stojím. Cena elektřiny a plynu u této společnosti opravdu vychází levněji, když dám vše dohromady, aktivační poplatek a hlavně spolupráce s touto firmou tak jsou to jen samé zápory. Zděšená jsem byla hlavně při vyúčtování. Nikde ve smlouvě není popsán způsob vyúčtování ani při sepisování smlouvy jsme na to nebyli upozorněni. A to je začátek problému.Místo vrácení přeplatku složenkou tak jak je to běžné u jiných společností se částka převádí na zálohy na další měsíce.Co je psáno ve faktuře neplatí.Jeden měsíc měsíc nedají včas příkaz na inkaso, jeden měsíc je to správně a dál jen samé problémy než se vše vyjasní i když do dneška to nepovažuji za scela dobře vysvětlené. Na info lince se nic nedovíte jen provoláte peníze /ja proti ostatním měsícům jsem platila na faktuře o 250,-kč více/ tak tedy píšet a odpovědi? Připadám si u jejich čtení jako méněcená prostě nerozumím ( je to jak papouškování opičky co se naučí tak to vám předvede) na to co se ptáte Vám však neodpoví.Další perlička od BOHEMIA ENER.na tel.dotaz že jsem na internetu četla v jejich časopise že od r 2010 se bude přeplatek vracet standartně složenkou mi odpovídající na lince řekl že o ničem neví. Jejích provádění vyúčtování je tak zmatené a nepřehledné že odradí určitě víc zákazníků a nejen nás. A k těm anonymům ja se podepsat nebojím protože vše co jsem napsala je holá skutečnost a žádný výmysl.Člověk se většinou nepodepíše proto že si řekne, přečte to soused a řekne ta je hloupá na něco zas naletěla,tak si dnes říkám ať. Marie Indráková

    OdpovědětVymazat
  19. Dobry den,tak ted tu byl agent s teto firmy,nechal jsem si cas na rozmyslenou a hura na internet.Jsem rad,ze tento blok existuje.Odpoledne az prijde,myslim,ze to vyridime strucne.Pravdou je,ze podavaji falasne informace a ten natlak je razny.S pozdravem Jiri Valcik

    OdpovědětVymazat
  20. Dobrý den, včera byli v Mor. Třebové u naší 86-leté babičky. Zavolala mne a já hned přijel, chtěl jsem podrobné informace a kontakt, že si vše prostuduji. Na to začal být nepříjemný a jestli si myslím, že kvůli jednomu odběrateli sem někdo pojede znovu ? Já se zeptal jestli je v tom problém (takového dodavatele by nikdo asi nechtěl že ?). Dal mi malý leták a odešel. Sednul jsem si k internetu a je mi to jasné ! Nic měnit nebudeme. Na jejich stránkách je kalkulačka tak jsem to zkusil na naši spotřebu - šetřím cca 10 Kč měsíčně. O kousek níž ale je informace, že za 21 Kč měsíčně....

    OdpovědětVymazat
  21. Teké nemáme zrovna nejlepší zkušenost. Za naším dědečkem přišli že jdou z plynáren a energetiky a jdou mu přepsat nové smlouvy na levnější elektřinu a plyn... děda naletěl,ale přišel se smlouvou k nám a poradit se o co vlastně jde. Zjistili jsme že se jedná o Bohemia Energy a že smlouva je totálně nevýhodná!!!Zrušili jsme ji do těch 30 dní a je to v pořádku.
    U nás taky byli a taky se snažili dělat nátlak stylem "ale u vás v domě jsme již mluvili se všema a všichni nám to podepsali!" . Ověřili jsme to u sousedů druhý den a nikdo nic nepodepsal,máme všech pět pohromadě,takže sme je hnali o dům dál... LIDI NEBUĎTE HLOUPÍ a ČTĚTE VŠE CO JE NAPSANÉ i MALÝM PÍSMEM než něco podepíšete. V DNEŠNÍ DOBĚ SI NEBUĎTE JISTÍ NIKÝM, TOTO NÁS S MANŽELKOU JIŽ NĚKOLIKRÁT ZACHRÁNILO OD ZBYTEČNÝCH VÝDAJŮ.
    Přeji krásný den.
    PS" jinak než anonym se to nedá napsat,pokud nemáte účet... V. Kročil , Krnov

    OdpovědětVymazat
  22. ach jo, tak jsem taky naletěla ,když to tady tak čtu. Včera (v pátek) jsem podepsala, takže až budou volat (asi v uterý) na potvrzení, tak jim to odmítnu, myslíte že to tak stačí? Nebo to mám podat písemně?

    OdpovědětVymazat
  23. I já jsem podepsal a nyní, když jsem měl dostat přeplatek, tak se vymlouvají že mi stím pokryly 7 měsíc ikdyž pravidelne platím a nemužu se nikde odvolat. Mluví s vámi jako s debilem.

    OdpovědětVymazat
  24. Prosím o radu jak ukončit bezbolestně smlouvu. To co zde čtu mě děsí, také já mám problémy s přeplatkem, nebyl mi odečten celý. Moc prosím poraďte, M.Navrátilová

    OdpovědětVymazat
  25. I já jsem naletěl a doufám,že se mi to podaří ihned po podepsání zrušit. Jenom blázen naletí na domovní prodej. Bylo mi vylíčeno kolik ušetřím za elektřinu - 8 %. Ihned po odchodu jsem zjistil, že v sazbě D26d zaplatím cca 380 Kč ročně víc. A těch lží tam bylo více. A když tady vidím další problémy s komunikací a vyúčtovaním, tak doufám, že to moje pomatení smyslu zítra vyřeším.
    Ponaučení je jednoznačné - nikdy nic nepodepisovat při domovním prodeji - to udělá bohužel jenom blázen. Tato firma nemůže být seriózní pokud své služby nabízí tykovým způsobem. Píšu TO JEN JAKO VELKÉ VAROVÁNÍ PRO VĚCHNY.

    OdpovědětVymazat
  26. Já jsem již rok u BE a mám s touto společností rovněž problémy. Naslibovali "slevy" ale zatím jen při každém vyúčtování jen doplácím. Na inkaso si napíší nějakou částku o které ani nevím za co je a která vůbec není na předpisu plateb. Dnes se mě paní od nich ozvala, napsala jsem jim email, proč na potvrzení pro sociální úřad do 2měsíců napsali platby jen do plynu? Bylo mě řečeno, že oni nepochbyly a částky jsou napsány správně, žádné vyjádření nenapsaly. Navíc toto potvrzení ani neorazily. Údajně je úřednice, která je vypisovala nová. Nevjeřím jim už nic.

    OdpovědětVymazat
  27. Nechci toto psát jako anonym, jmenuji se R. Smékal a jsem z Prahy. Teď jsem vyprovodil z baráku (19.10.2010) tři zástupce BEE a dokonce mi vyhrožovali policií, že do soukromého paneláku můžou vstoupit. Pravda je, že pokud je někdo pozve, tak ano. Na jejich stránkách je kalkulačka, kde na můj byt vychází úžasná sleva 144 Kč za rok v elektřině a plyn 6,- Kč za rok. Jsem jen technik a dokážu si vypočítat, že kvůli takové úspoře se nevyplatí podstoupit takovou to anabázi, která by mě patrně čekala. Upozorňuji, že mě nezaměstnává žádná společnost dodávající energie. Používám jen selský rozum:-).

    OdpovědětVymazat
  28. "ČTĚTE POZORNĚ". Před 4 týdny jsme si s přítelkyní měli v úmyslu sjednat smlouvu s Bohemia Energy. Telefonicky nám bylo sděleno, že plyn a elektriku nám zapojí do 8 dnů, co se však dělo poté, to skutečně hraničilo musím použít výrazy jako "tupost" a "idiotismus". Nejdříve nám asi po 14 dnech volala pracovnice uvedené firmy a uvedla nám, že vše bude řádně zapojeno do 2 dnů. V zápětí na jiný telefon volal opět jiný kolega společnosti a uvedl, že vše v pořádku není. Toto už skutečně hraničilo s uvedeným "idiotismem" a s velkou profesionalitou (i naše děti mají na ZŠ větší IQ). Co Vám budu povídat dnes je tomu 1 měsíc a vše je stále dokola. Zaplať pán bůh jsme dnešního dne smlouvu zrušili, poněvadž nám sdělili, že na zapojení musíme čekat asi 3 - 4 měsíce. A tohle byla poslední kapka!!!!!!!!!!!!!! Pokud je tady někdo kdo by ze zkušenostmi s uvedenou firmou chtěl vyjít navenek do medií, ať mi napíše, nějak se domluvíme. Skutečně jsem za celý život nepoznal horší firmu než je Bohemia Energy. TO RADŠI BUDU SVÍTIT PETROLEJKOU NEBO TOPIT PLYNOVOU "BOMBOU", než se svěřit do rukou firmy BE." S pozdravem věrní zákazníci L.V. L.Č.

    OdpovědětVymazat
  29. Nyní čekám na zástupce této povedené firmy. Jsem moc ráda,že jsem se přečetla všechny vaše názory. Díky moc, já bych určitě naletěla,protože komunikace po telefonu byla vážně profesionální. S pozdravem Radka

    OdpovědětVymazat
  30. S odstoupením od smlouvy od Bohemia energy to zase není nijak složité. Jistě, pokud nejste spokojeni s cenou, nebo se zacházením, není to zas nic neřešitelného. Přejděte jinam. Dodavatelů je dost. Pamatujte, že podle Energetickéhop zákona je každá změna dodavatele zdarma, podle toho bych si vybírala.

    Další podstatná věc: Zákon praví, že kdykoli Váš stávající dodavatel změní:
    1) Ceník
    2) Smluvní podmínky
    (obojí je podstatná součást smlouvy), můžete od něj odejít, pak dokonce neplatí ani obecná 3 měsíční výpovědní lhůta. Prostě pokud se třeba k 01.01. u Bohemia Energy Entity mění ceny, pak můžete do 30.11. oznámit BEE nikoli výpověd, ale odstoupení od smlouvy, protože se změnil ceník, tedy podstatná část smlouvy. Jednoduše řečeno, je to takto pochopitelné a správné. Smlouvu byste asi neuzavřeli, kdyby to takto "drahé" bylo již od počátku.

    Odstoupení při změně ceníku, nebo výpověď pro ukončení smlouvy po skončení 3 měsíční výpovědní doby vždy podejte poštou a doporučeně. Naše škola s tím nikdy neměla problém. Měnili jsme dodavatele plynu i lektřiny, opakovaně, a spolupráci jsme s vědomím toho dokázali bez větších problémů ukončit i s Bohemia energy entity, protože jejich zacházení nebylo zrovna košer a už vůbec nebyli nejlevnější. To je jen obecný mýtus.

    Nyní jsme uzavřeli smlouvu na plyn s Plynule.cz ( www.plynule.cz ), u nás na jihu mají kamennou kancelář, plyn levnější než u BEE i E.ONu a operátorka dost schopná a slušná.

    Ještě poznatek k elektřině, nevím, jak v jiných krajích, ale v jižních čechách rozhodně stojí za to podívat se na nabídku Nano energies ( www.nano-energies.cz ), vše jsem propočetla na webu Energetického regulačního úřadu ( www.eru.cz ), je tam bezvadná a objektivní kalkulačka ( http://kalkulator.eru.cz/ ), tam si to každý spočte sám a vybere si nejlepšího dodavatele. Vřele doporučuji....


    Tak se dámy mějte a bojujte


    Marta

    OdpovědětVymazat
  31. Ja jako pracovnice pro společnost BEE, bych Vám ráda přidala svuj názor. Obchodní zástupcům nemohu přijít na jméno.Protože mě samotné se jejich vystupovaní nelíbí. Nicméně si myslím že lidi jsou svéprávní a neměli by podepisovat co jim obchodák podšoupne pod nos. A i když podepíše má 30 dnů na to aby nám zaslal písemnou výověd. Jinak s ceníkama to není taky tak horké. V garanci jsme opravdu nejlevnější oproti největším dodavatelům. Asi tu na mě budete házet špínu ale jsem prostě pracovnice, která ví jak to tam chodí. A neschopnost operátorů vždy není jejich vina. Myslím kdybyste viděli s jakým šíleným systémem musíme pracovat. Tak byste zřejmně také změnily nároz. Nicméně zato Vy jako zákazníci nemůžete a proto chápu Vaše rozlobení. Lepší časy se blískají od nového roku budeme mít novy :-D

    OdpovědětVymazat
  32. Zdravím všechny co fandí BOHEMIA ENERGY,moji maminku načapali jak už tady kdosi psal ale stihli jsme zrušit plnou moc na elektřinu takže maminka zůstala u ČEZU ale plyn jsme už nestihli.Zkušenosti: je to asi 1 rok a půl co čerpá plyn přes překupníka Bohemia energy cenově to vychází asi o 400,- měsíčné dráž než u plynárenské(RWE) stane se něco s plynem voláte to jejich zasrané číslo a nedovoláte se nefunguje servis.To u RWE zavoláte a dispečink Vám sežene nejbližší firmu v okolí a ihned posílá na nahlášenou adresu.Ono když si vezmete že BOHEMIA ENERGY jsou jen kanceláře tak kde je technické zázemí.Další problém nastal když se prodával rodinný domek a psali se konečné stavy měřídel ČEZ a vodárenská vše šlo perfektně do týdne bylo vyůčtování,ale BOHEMIA ENERGY panáčkové bohužel ukončení do 2 měsíců takže v rodinném domku bydlí cizí lidé topí si vesele za mamčiny peníze(chodí ve slipech)a zkurvená Bohemia Energi vám řekne ať se sními domluvíme a oni nám to zaplatí myšleno nový majitelé domu.Takže doporučuji všem lidem ať si připraví pořádnou sukovici a až se objeví obchodní agent ať mu hned napálí pořádnou pumelenici aby odletěl tam odkud se tady vzal.Věřte nebo ne maminka má pořádný klacek hned u dveří.Ještě dodávám že BOHEMIA ENERGY se zajímá o lidi staršího věku až důchodového protože normální člověk si to v hlavě spočítá.Příklad: RWE-Bohemia Energy-Odběratel nebo RWE- Odběratel co myslíte že je asi lepší.Zdravím všechny a zvažujete nenechte se napálit ať vás nedostanou.

    OdpovědětVymazat
  33. Také bych chtěl důrazně každého varovat před BEE (Česká energetika :-)) ), ale i třeba Centropolem. Podomní obchodnící mají za každé odběrné místo body a z toho money a jediné co musí dodržet je, že Vám musí říci že jsou v případě BEE z BEE (třeba v průběhu hovoru), o poplatku 21,- a že se vám budou starat o dodavatelskou část (to zní dobře, ne?)
    Jinak mohou lhát jak když tiskne, o výše úspory apod. Vy podepíšete ceník, smlouvy a plné moci a nelze to nijak právně napadnout, o všem jste byli seznámeni. Bohužel jsem to také asi 3 týdny dělal a nachytal hodně lidí, ale byl jsem bez práce a bez peněz, omlouvám se.

    OdpovědětVymazat
  34. Alena K., Zlínksý kraj
    Jsme Češi a všichni jsme stejní, jakmile slyšíme nebo vidíme slovo "sleva, levné, nejvýhodnější,zdarma" tak to je něco pro nás a zvlášť, když k vám přijde sympatický mladík a začne se na vás usmívat a přesvědčovat o tom jak je jejich společnost skvělá a mluví si pořád svoje a zmiňuje jen výhody a asi po půl hodině jeho monologu vám strčí pod nos tu úžasnou smlouvu se slovy, tak to tedy podepíšem a většina udělá to samé...podepíše...opravte mě pokud se pletu, ale bohužel to tak je...
    a bohužel opět se posléze všichni tlučem do hlavy, neboť jakmile zaklapnem dveře za těmi obchodními zástupci, sednem k internetu zadáme bohemia energy a už to jede...cca 90%negativních ohlasů a jen 10% pozitivníh a co teď, po obchodních zástupcích se sehla zem, infolinka stále obsazená jinými zákazníky a už se jenom penízky pro bohemia energy sypou (5 neúspěšných pokusů se dovolat = -50 Kč) a to se vskutku vyplatí :)
    ano jsem Čech a taky jsme naletěla, komunice po telefonu posléze nekomentovatelná a po mailu má člověk pocit, že lidé pracující v této společnosti mají IQ srovnatelné s 12-ti letým dítětem (takové pravopisné chyby, že je člověku ze čtení zle a nemluvě o jiných schopnostech)...
    Nemusí to být špatná společnost, ale museli by tam pracovat ochotní a kvalifikovaní pracovníci, museli by své služby nabízet jinak a ne chozením dům od domu, nevytvářet nátlak, být ochotní a hlavně nevybírat nesmyslné poplatky, vracet přeplatky a být skutečně tak výhodní jak slibují..to bych potom byla jedině PRO TUTO SPOLEČNOST.....ale bohužel v tento okamžik a za těhle podmínek JEDINĚ NEDOPORUČUJI!!!.....
    Bohemia energy, přehodnoťte své požadavky a ceny a hlavně pracovníky.....
    My jsme naštěstí měli smlouvu neplatnou kvůli špatnému bydlišti a novou už jsme nepodepsali díky zkušenostem jiných, kdyby byla smlouva platná tak jsme asi taky teď v koncích a nešťastní jako většina lidí co podepsali smlouvu na základě hurá akce.

    OdpovědětVymazat
  35. Pro ty, kteří jsou přesvědčeni, že naletěli, chtějí smlouvu zrušit v zákonné lhůtě a ptají se, jestli to stačí telefonicky: Proboha! To chcete naletět podruhé? Jak chcete dokazovat, že jste skutečně od smlouvy odstoupili, co budete mít jako důkaz v ruce? Pošlete přinejmenším doporučený dopis (ne-li dopis s doručenkou) a ihned informujte svého dosavadního dodavatele, že jste neprozřetelně uzavřeli smlouvu s jiným dodavatelem a že od ní v zákonné lhůtě odstupujete (chcete-li se vyvléct z případných zmatků, které by udělal Váš dosavadní dodavatel, tak taky doporučeně). Čím budete mávat před úřady či u soudu, čím budete to storno dokazovat?

    OdpovědětVymazat
  36. Nejsem přítelem společnosti ČEZ, ale potom co se mi dnes příhodilo jsem spokojen, že ČEZ je dodavatelem el. energie do mého domu. Navštívil mě pán s červenou kravatou a obleku o kterém jsem měl dojem, že je z výprodeje v sekondu.
    Tento pán vytáhl z již zmíněného obleku nějaké průkazky a zamával mi s nima před očima aniž jsem stihl něco vidět. Obratně je schoval do obleku a ihned pokládal otázky, aby zamluvil svoji identifikaci. Měl jsem dojem, že zmíněný pán je pracovníkem ČEZu a vysvětlil mi, že potřebuje poslední vyúčtování za dodávku elektr. energie z důvodu, že se do této doby starala o vyúčtování za ČEZ nějaká firma z Německa a nyní, že vše přebírá nová firma se sídlem ČR. Jelikož stále mluvil o ČEZu jako o distributorovi energie jsem se stále domníval, že jde o jejich prAcovníka. Požádal mě o osobní údaje, které jsem mu poskytl. Vše si zapisoval do formuláře. Jak jsem později zjistil byla to RÁMCOVÁ SMLOUVA K POSKYTOVÁNÍ EL. ENERGIE OD SPOLEČNOSTI BOHEMIA energy. Když se dožadoval podpisu plné moci pro společnost BOHEMIA energy k jednání o změnu dodavatele bylo mi jasné, že to není moc košer. Po odmítnutí podpisu zmíněný pán v kravatě přitvrdil, že vše budu muset vše zařídit sám a jet do Jihlavy vše podepsat. Po těchto slovech jsem ho vyhodil a zavolal 158. Ihned jsem našel na internetu tuto stránku a bylo mi jasné, že jsem měl pána ještě nakopat do p...... Jak jsem si dále prověřil pán je pracovníkem společnosti D2D, která pro BE lanaří nové odběratele. Jestli podepíšete je samozřejmě jenom na Vašem rozhodnutí, ale já jsem nenaletěl.

    OdpovědětVymazat
  37. Dělal jsem u společnosti Bohemia Energy už nedělam, ale rozhodně ano pokut si chci na někoho stěžovat, když měli smlouvu měli i jméno i číslo. Ale pokut si to nějaký zoufalec, který se pod to ani nepodepíše vymyslí je to těžké bohužel tu je i konkurence a pomluvy, ale všichni zdraví lidé vědí, že bohemia je levnější a že ne vše je pravda. A hlavně už je to přes rok staré a externisti to už dávno nedělají! Také jsem za ten rok potkal spousty spokojených lidí.

    OdpovědětVymazat
  38. Každý má právo volby, každý by se měl rozhodovat sám za sebe. I u BEE jsou pracovití a spolehliví pracovníci, ale i lumpové - tak jako všude jinde...fakt je že obslužnost infolinky BEE je katastrofální - člověk než se dovolá, to aby si vypil 3 kafe a mezitím vyžehlil a ještě za to zaplatí a vlastně se nic nedozví, bohužel podávané informace na infolince také nejsou zcela kvalitní...Na druhou stranu neodsuzuji tento typ výdělku, obdivuji ty pány, co běhají ve sněhu, celý den v zimě...ať už mají červenou nebo jinou kravatu, ať už jsou od BEE nebo E.ON nebo odkudkoliv jinud - není to jistě snadné a člověk na to musí mít žaludek - důležité je, jaké jméno dané společnosti budují a vytvářejí. Já pracuji pro konkurenci a vím jak to mají ti hoši u nás i jinde těžké.

    RADA: Co se týče BEE, do 1 měsíce může být výpověď podána bez udání důvodu - písemně - pokud pošlete dopis doporučeně, máte doklad, i když dopis nedojde, je to jejich průser - ne váš, do 2 dnů po uzavření smlouvy je klient vždy kontaktován telefonicky na potvrzení té smlouvy, pokud to operátorce zruší do těch 2 dnů, nemusí se psát ani výpověď. Pokud se chcete zbavit BEE poté, jediná možnost je najít jiného dodavatele - nejlépe levnějšího a sdělit, že BEE porušila garanci nejnižší ceny na trhu, pokud cenu nedorovnají levnějšímu distributorovi, smlouvu lze také vypovědět bez jakýchkoliv sankcí

    OdpovědětVymazat
  39. Dnes u nas v dome byl obchodni zastupce BE - nejenze se predstavil jako od spolecnosti PRE a v ruce drzel jejich fakturu, ale zaroven se dozadoval vyuctovani elektriny s tim, ze doslo k chybe a mame, zde spatne nauctovanou elektrinu, nebot doslo ke snizeni cen a ze tento problem muzeme odstranit rovnou na miste, nebot kdybych to chtela vyresit pozdeji, napr. v jejich centru (myslela jsem PRE) bylo by tom pracne. Rekla jsem, ze vyuctovani nemam, at mi da telefonni cislo nebo nejaky kontakt a ze to vyresim pozdeji. Dal mi brozurku, po jejimz pozornem shlednuti se objevil nazev BE. Timto chci jen upozornit, nenechte se zmast a rovnou jim zavrete dvere !!

    OdpovědětVymazat
  40. Nejdrsnejsi hoch11. února 2011 v 4:35

    Ja jsem za navstevu u BE u nas rad. Samozrejme jsem vsechno hned podepsal a druhy den si nechal orazit a podepsat od jejich pracovnice odstoupeni od smlouvy. :-D
    Ale hlavni vec: diky nim usetrim cca 1500 Kc rocne, coz vzhledem k nakladum je slusna castka. Samozrejme jsem kontaktoval JINE poskytovatele.
    Takze, BE, diky za osvetu pro nas blbe, co jsme na to prisli az ted, ze existuji levnejsi dodavatele.

    Doporuceni pro ty, co jiz podepsali a nechteji dale vyuzivat jejich sluzeb:

    KDYKOLI pri ZMENE CENIKU lze ODSTOUPIT od smlouvy. U plynu zpravidla jednou za ctvrt roku. Pokud se cenik nemeni a vy jste upsani na nejakou dobu, pak doporucuji vyse uvedene odstoupeni z duvodu nedodrzeni slibu byt nejlevnejsi na trhu. Vse pisemne, doporucene, na linku vubec nevolejte, zbytecny.

    OdpovědětVymazat
  41. Stále stejný scénář...LIDI NEBUĎTE BLBíNCI...
    ....................a ochraňte před hajzlíky Vaše starší rodiče a důvěřivé dědečky a babiBOHEMIA ENERGY- nepřepínejte-POZOR
    Minulý týden u naší branky zazvonil chlapík.
    Jelikož k nám normálně kromě pošťačky a kurýra nikdo nechodí, tak jsem byla překvapená, kdo to je.
    Byl to docela fešák a že mi jde nabídnout levnější energii.

    Chtěla jsem vědět, o co vlastně jde a jelikož tu zrovna byla babička a děda, tak jsem se nebála pozvat štramáka dál.
    Odpověděl mi na moje dotazy a mě se zdálo, že by to nemuselo být tak špatné. Sliboval úsporu 1500Kč ročně, tak kdo by na to neslyšel? Sice se musí zaplatit 500Kč aktivační poplatek, ale dál už jen šetříte.
    V případě jakéhokoliv problému prý funguje zákaznická linka, která je zpoplatněna 10Kč a dál voláte neomezeně.
    Tak jsem tedy na to kývla. Jen jsem honem po tom řádění, co tu před časem proběhlo, nemohla najít poslední vyúčtování, které potřeboval k vyplnění smlouvy. Vzal si tedy to předchozí.
    Radovala jsem se, že to bude fajn, každá koruna dobrá.

    Až mi zbylo trochu času, sedla jsem k internetu a našla si jejich webovky.
    Mají na nich kalkulátor, kde si zadáte spotřebu a ono to vyplivne cenu u nich i u předešlého dodavatele.
    Náhodou se mi podařilo najít i to letošní vyúčtování, tak jsem zadala spotřebu a klikla na spočítat.
    Když vypadly cifry, tak jsem jen ztěžka polkla.
    Úspora na moji spotřebu totiž činila rovných 177Kč za rok.
    Když vezmu v potaz aktivační poplatek, tak nešetřím, ale prodělávám!

    Jelikož smlouvu lze bez sankcí do 30. dnů zrušit, hodlala jsem tak učinit.
    Vytočila jsem tedy číslo zákaznické linky. Spojení naskočilo úspěšně a bylo mi automatem sděleno, že mám počkat, protože všichni operátoři právě hovoří se zákazníky, kteří se dovolali přede mnou.
    Čekala jsem tedy několik minut a poslouchala to přitroublé brnkání.
    Po nějaké době se automat ozval znovu, načež mi sdělil, že mám zavolat později a zavěsil.

    Já tedy přišla o 10Kč a nic jsem nevyřídila.
    Tak takhle si tedy skutečně solidní jednání nepředstavuji. Když si představím, že bych tímto způsobem hlásila poruchy, které jsou tu běžné, tak musím říct, že bych se asi nedoplatila za telefony.

    Nechala jsem jim tedy přes internet vzkaz na zpětné volání.
    Po 2 dnech se mi ozvali.
    Volejte "Sláva a tři dny se radujte".
    Na dotaz ohledně deaktivace smlouvy mi bylo operátorem sděleno, že stačí emailová zpráva.
    Tu jsem jim tedy poslala a všem takovým jako já vzkazuji:"Dejte si pozor než něco podepíšete, za každou výhodou se totiž může skrývat nevýhoda."

    Tak snad to všechno dobře dopadne.
    čky...........
    ČTěTE POZORNě !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  42. POZOR...Pozitivní komentáře ve prospěch vzpomínané firmy zde píše sama firma...znáte to o té "100X opakované lži jež se stává pravdou"...Já osobně...zjeví-li se mi za dveřmi znovu ten "fešák" a začne se mi cpát do bytu a drze chtít vyúčtování...tak na něj stříkám "nervově paralytický spray"...na hajzlíky vyčůraný to prostě jinak nejde...a udělám to ráda...;) protože to za mě nikdo neudělá...když budeme stále ustupovat "moudře" tak nám tu tyhle hajzlíci budou vládnout věčně!!! (Nic neříkejte, vím co vám právě prošlo hlavou ;)))

    OdpovědětVymazat
  43. No tak napíšu...prostě...to psaní od "nejdsnějšího hocha" si myslím že je psáno někým od té slavné "Bohemia Energy" ;)) každopádně před pár minutami mne neslušně "vyzvonili" z vlastního bytu, do baráku se dostali zřejmě "lživě" jako že "soused říkal a chtěl etc etc.." OK...MOJE ZKUŠENOST...zamávání OP a kartičkou před očima...ihned schováno...a začít jako drsný profesionál...u mě měli tendenci kýblovat se do bytu...s upozorněním..."by mi kočička neutekla" míněno zvíře které si ty vykuky přišlo prohlédnout....sečteno podtrženo...chtějí PRE přetáhnout lidi minimálně...na mě to dělá dojem podvodu a hlavně chytrého a dosti nevybíravého...korektní firma předem dá lidem vědět o návštěvě svého pracovníka a hlavně je "nepřepadne" drze...ano...šla jsem jim osobně nakopat prdel, ale už byli pryč...chci říct...Nevěřte nikomu, kdo Vám slibuje v dnešní době "slevu"..nejste tak bohatí aby jste si mohli kupovat levné věci...a hlavně čas je to nejdražší co tu na Zemi máme...radši šetřete na kolektory a "jaro, léto, podzim" jeďte minimálně polovinu na ně...Hezký den a pozor...protistrana sem píše...protože vědí ty hajzlíci, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou...Ještě jednou mi tu zazvoněj a osobně je postříkám nervově paralytickým plynem ;])

    OdpovědětVymazat
  44. Nejdrsnejsi hoch podruhe11. února 2011 v 15:10

    Anonym 13:06 : Tak ty seš hustej / hustá, jasně, já tady píšu, že Bohemia Energy nevyužívám, že jsem u nich druhý den podal výpověď a našel si jiné levnější poskytovatele, proto musím být logicky z BE. :D:D:D

    Pro doplnění, v současné době jsem uzavřel smlouvy se spol.Nano Energies a PLYNULE.CZ, a proto logicky jsem zaměstnanec BE. Takovou logiku jsem nečekal :-D

    OdpovědětVymazat
  45. Dobrý den, já jsem taky poslala email s přiloženou žádostí o odstoupení, na ten mi nikdo nereaguje, tak jsem to poslala jestě poštou. Na RWE mi řekli, ať se raši informuji ještě po telefonu jestli moji žádost zpracovávají, protože prý někdy na BEE ignorují a stejně to převedou...:-(

    OdpovědětVymazat
  46. Dobrý den,je to nehoráznost jakým způsobem tahle společnost jedná.Lituji,že jsem se nechal oblbnout a přešel k nim.Od prosince se s nimi dohaduji o vrácení přeplatku,mraky telefonátů,jenom samé sliby a jinak nic.Napsal jsem stížnost ,nikdo na to nereaguje.Jejich infolinka je jediné spojení,při žádosti o spojení na některého majitele mě odmítli.Je to spolek gaunerů.Všude mají uvedenou pouze infolinku,kde Vám nic nevyřídí a majitele utajují.Uvažuji o podání trestního oznámení.Rovněž by bylo nutné přezkoumat ty jejich smlouvy.Ty pracovníky na infolince mají vycvičené lépe než cvičené opice.

    OdpovědětVymazat
  47. Přišli,zvonili že by rádi popili,
    do hlavy mi tlačili,
    já je nechal pracovat,i ve smluvách rabovat,
    teď nemusim litovat,
    ještě než jsem podepsal,
    chatem jsem se prokousal.
    :-) nenechte se napálit Lukas

    OdpovědětVymazat
  48. Mám stejné zkušenosti. Dnes mi přeplatek vrátili
    ( po třech upomínkách). Nicméně jsem mezitím poslal výpověď pro hrubé porušení VOP (odstavec D9b)a podepsal smlouvu s jiným dodavatelem. Tak uvidím jejich reakci.

    V případě potíží se obrátím na ERÚ a na ČOI.

    OdpovědětVymazat
  49. Dobrý den,
    vypracoval jsem manuál, jak odstoupit od smlouvy s BEE po 30 dnech od podepsání smlouvy.
    Pokud máte zájem, napište zde svůj mail, já Vám jej pošlu.

    Zdravím

    OdpovědětVymazat
  50. taky už jsem tu lhůtu prošvihl sadek.pce@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  51. Dobrý den,bohužel jsme se taky nechali zlákat,jenže nám zalhal a řekl že se nic nemění ,jen fakturace ,samozřejmně se ani nezmínil o možném odstoupení od smlouvy do 30ti dnů,bože jak jsem byla hloupá.Jenže ten panáček využil situace před vánoci,kdy se soustředíte na něco jiného a manžel podepsal smlouvu 21.12.10.Pak se na to pozapomělo až do minulého týdne kdy přišel dopis s ČEZ že má manžel zavolat a potvrdit data ve výpovědi ke změně dodavatele.Docvaklo mi to,proto prosím zda má někdo nějaké zkušenosti s odstoupením bez sankce co vyhrožují 2500 Kč.Ještě stále jsme zákazníci ČEZU protože výpověď by měla být až k 1.5.11.Společnost BEE nám ještě ani nezačala dodávat energii,takže mezi námi není žádný vztah,jen ta hrozná smlouva.Děkuji za radu.Helča

    OdpovědětVymazat
  52. Dodatek k výše napsanému .Zapoměla jsem napsat email na který můžete poslat radu .Děkuji.Helča
    helca.mora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Prosím o zaslání manuálu,jak odstoupit od smlouvy po 30 dnech od podepsání smlouvy.
    roman.maly@cemix.cz

    OdpovědětVymazat
  54. Nejlevnější BEE ?

    Zadal jsem si svojí roční spotřebu el. energie pro
    můj 4+1 byt (2335 kWh, tarif D2D, jistič 3×25A) a porovnal cenu na celém území ČR. Ve sloupcích
    Kč za rok, + úspora – dražší než BE za rok.Zdroj
    http://kalkulator.eru.cz/…niUdaje.aspx

    Jihočeský ,Jihomoravský
    1.United Energy trading
    12066 Kč úspora 235 Kč
    2.Elimon
    12105 Kč úspora 197Kč
    3.Europe Easy energy
    12129 Kč úspora 172Kč
    8.BE
    12301 Kč 0
    18.EON
    12621 Kč prodělek 320Kč
    21.PRE
    13386 Kč prodělek 1085Kč

    Praha:

    1.Europe Easy energy
    11340 Kč úspora 498KčKč
    2.United Energy trading
    11350 Kč úspora 488Kč
    3.Elimon
    11389 Kč úspora 450Kč
    13.BE
    11838 Kč 0
    20.PRE
    12671 Kč prodělek 832Kč

    Severočeský ,Severomoravský,Stře­dočeský,Výcho­dočeský,Západo­český kraj
    1.BE
    12154 Kč úspora 0 Kč
    2.Europe Easy energy
    12154 Kč úspora 0 Kč
    3.United Energy Trading
    12184 Kč úspora 30 Kč
    5.ČEZ
    12359 Kč prodělek 204Kč
    20.PRE
    13504 Kč prodělek 1350Kč

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
  55. Šetřete s BEE.

    Co by tomu řekl spokojený zákazník BEE, kdyby viděl
    porovnání cen plynu. Zadána moje spotřeba 4+1 byt,
    15MWh za rok, cena za rok, úspory jsou také za rok.
    Zdroj:
    http://www.cenyenergie.cz/plyn/

    Jihočeský
    1.Elimon
    19078 zisk 1040
    2.Plynule.cz
    19301 zisk 817
    3.ČEZ
    19451 zisk 667
    14.BE
    20118 0
    17.RWE
    22259 ztráta 2141


    Jihomoravský
    1.Plynule.cz
    17647 zisk 1818
    2.Elimon
    17650 zisk 1815
    3.Pražská plynárenská
    17931 zisk 1534
    14.BE
    19465 0
    17.RWE
    20152 ztráta 687


    Karlovarský
    1.Plynule.cz
    18510 zisk 1818
    2.Elimon
    18513 zisk 1815
    3.Pražská plynárenská
    18795 zisk 1533
    14.BE
    20328 0
    17.RWE
    21015 ztráta 687


    Hradecký
    1.Plynule.cz
    18388 zisk 1077
    2.Elimon
    18391 zisk 1074
    3.Pražská plynárenská
    18673 zisk 792
    14.BE
    19465 0
    17.RWE
    20893 ztráta 1428


    Liberecký
    1.Plynule.cz
    18510 zisk 1818
    2.Elimon
    18513 zisk 1815
    3.Pražská plynárenská
    18795 zisk 1533
    14.BE
    20328 0
    17.RWE
    21015 ztráta 687


    Moravskoslezský
    1.Plynule.cz
    18247 zisk 1818
    2.Elimon
    18251 zisk 1814
    2.Pražská plynárenská
    18532 zisk 1533
    14.BE
    20065 0
    17.RWE
    20752 ztráta 687

    0lomoucký
    1.Plynule.cz
    18247 zisk 1818
    2.Elimon
    18251 zisk 1814
    3.Pražská plynárenská
    18532 zisk 1533
    14.BE
    20065 0
    17.RWE
    20752 ztráta 687


    Pardubický
    1.Plynule.cz
    18388 zisk 1818
    2.Elimon
    18391 zisk 1815
    3.Pražská plynárenská
    18673 zisk 1533
    14.BE
    20206 0
    17.RWE
    20893 ztráta 687


    Plzeň
    1.Plynule.cz
    18510 zisk 1818
    2.Elimon
    18513 zisk 1815
    3.Pražská plynárenská
    18795 zisk 1533
    14.BE
    20328 0
    17.RWE
    21015 ztráta 687


    Praha
    1.Lama Investmets
    16629 zisk 321
    2.Elimon
    16676 zisk 274
    3.ČEZ
    16793 zisk 157
    5.BE
    16950 0
    13.RWE
    18037 ztráta 1087


    Středočeský
    1.Plynule.cz
    18510 zisk 1818
    2.Elimon
    18513 zisk 1815
    3.Pražská plynárenská
    18795 zisk 1533
    14.BE
    20328 0
    17.RWE
    21015 ztráta 687

    Ústecký
    1.Plynule.cz
    18510 zisk 1818
    2.Elimon
    18513 zisk 1815
    3.Pražská plynárenská
    18795 zisk 1533
    14.BE
    20328 0
    17.RWE
    21015 ztráta 687


    Vysočina
    1.Plynule.cz
    17647 zisk 1818
    2.Elimon
    17650 zisk 1815
    3.Pražská plynárenská
    17931 zisk 1534
    14.BE
    19465 0
    17.RWE
    20152 ztráta 687


    Zlínský
    1.Plynule.cz
    17647 zisk 1818
    2.Elimon
    17650 zisk 1815
    3.Pražská plynárenská
    17931 zisk 1534
    14.BE
    19465 0
    17.RWE
    20152 ztráta 687

    OdpovědětVymazat
  56. Pro ty, kteří chtějí zůstat s BEE

    Ten, kdo přes všechnu kritiku chce dál pokračovat s BEE, tak si myslím, že i s nimi se dá vyjít. Chce to ale udělat určitá opatření:
    Hlavní věc je nepustit je ke svému bankovnímu účtu, nedovolte jim si svlévolně vybírat prostřednictvím SIPO nebo bankovního inkasa. Převeďte si způsob platby záloh na bankovní převod
    viz. http://www.bohemiaenergy.cz/…usobu_platby
    Pokud budou chtět zvýšit zálohy, tak Vám budou muset dát vědět a Vy , když nebudete souhlasit, musíte jim dat nový návrh ještě před placením nových záloh.
    Jedinou starost budete mít s tím, kdy Vám vrátí přeplatky. (snažte se platit co nejmenší zálohy).
    Druhou možností je samoodečet
    viz. http://www.bohemiaenergy.cz/…e-samoodecet
    Tam zaplatíte pouze to, co spotřebujete.

    Jestliže budete mít jiné požadavky, komunikujte s nimi pouze písemně. Když se věci nevyřeší do 30 dnů obraťte se na ERU (eru@eru.cz).

    Potom se může stát BEE Vaším dobrým dodavatelem, za příznivější ceny než jsou hlavní dodavatelé.

    Přeji hezký život s BEE.

    OdpovědětVymazat
  57. Přepnout je tak snadné

    Nebojte se převodu na jiného dodavatele:
    Po odstoupení od smlouvy s BEE, si nalezněte nového dodavatele. Sdělte mu, že jste odstoupili od smlouvy s BEE, vyplňte s ním novou smlouvu. Součástí smlouvy je i plná moc pro zastupování zákazníka v převodu na jiného dodavatele. Převod za Vás vyřídí zdarma.Plyn se převádí okamžitě a převod el. trvá 17 dnů. Od nového roku lze změnit dodavatele i v průběhu měsíce, nemusíte čekat na konec měsíce.

    Pozor, v minulých dnech jsem se kromě BEE, dozvěděl o špatných obchodních praktikách hlavně při získávání nových zákazníku firmami Centropol, Bicorn a RSP .

    Hezký den bez BEE.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    5. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    6. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
  58. Další nehorázná lumpárna

    Nedá mi to a musím se podělit o to, co jsem našel na stránkách BEE.

    Ze všeobecných obchodních podmínek (VOP):

    9. Dodavatel je oprávněn měnit ceny za poskytované služby stanovené Ceníkem. Změny ceníku
    Dodavatel zveřejní nejméně 2 měsíce přede dnem účinnosti změn na svých webových stránkách

    a teď termíny zveřejnění ceníků:

    k 1. 7. (ceník bude zveřejněn 31. 5.)
    k 1. 10. (ceník bude zveřejněn 31. 8.)
    k 1. 1. 2012 (ceník bude zveřejněn 30. 11. 2011)
    Pro úplnost dodáváme, že nové ceníky elektřiny, které platí vždy na rok, budou zveřejněny 30. 11. 2011 a budou platit od 1. 1. 2012.

    Nejlépe minutu před půlnocí, aby zákazník nemohl odstoupit v důsledku změny ceny.

    OdpovědětVymazat
  59. BOHEMIA ENERGY - super firma. Naletěl jsem také, nebylo mi oznámeno, že se platí aktivační poplatak. Moje chyba, že jsem se řádně nepřečetl smlouvu. Když jsem to zjistil, že se platí aktivační poplatak, napsal jsem výpověď zs smlouvy. Ovšem deaktivační poplatek na jedny hodiny byl 2975,- Kč Nezaplatil jsem a vše došlo až k exekuci, kterou jsem musel zaplatit. Nyní po dvou letech mi firma Bohemia energy vystavila fakturu na nedoplatek, ve stejné částce, která byla předmětem exekuce. Když jsem tam zavolal tak mi bylo oznámeno, že zavádějí nový systém a ten našel můj nedoplatek z roku 2008 Když jsem poznamenal že tato částka byla předmětem exekuce, tam prý mám doložit jak jsem tuto částku uhradil. Tak bacha na nový systém Bohemia energy, aby Vás někoho tam také náhodou nenašel!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  60. Prosím, může mi někdo poradit? S BE jsem dne 8.1.2009 podepsala smlouvu na 24 měsíců.Smlouvu jsem podepsala v Ostravě v poradně pro seniory a tělěsně postižené s tím, že BE je jediná, která poskytuje pro ZTP roční slevu na elektřině asi 2-3%. Jaké bylo mé překvapení, když se v ročním zúčtování nic neslevovalo.Po telefonu mi řekli, že oni o ničem nevědí.Nyní jsem chtěla přejít k jinému dodavateli a jaké bylo mé překvapení, když jsem se dnes! dne 6.4.2011 dozvěla, že mám s nimi uzavřenou smlouvu až do 12.8.2013!!!Já žádnou smlouvu neprodlužovala, nic dalšího jsem nepodepisovala a o žádném prodlužování jakékoliv smlouvy jsem nebyla informována. Poraďte mi,prosím, někdo, jak postupovat dál a smlouvu zrušit nebo deaktivovat. Děkuji moc Eva2 Pošlu i mejlovou adresu

    OdpovědětVymazat
  61. Toto je další chyták BEE a dalších dodavatelů.
    VARUJI VŠECHNY: KOMU KONČÍ SMLOUVA MUSÍ NEJMÉNĚ 3 MĚSÍCE PŘEDEM PÍSEMNĚ VYJÁDŘIT, ŽE NECHCE V DODÁVKÁCH POKRAČOVAT. JINAK SE MU AUTOMATICKY SMLOUVA PRODLOUŽÍ JEDNOU TOLIK I SE SANKCEMI ZA ODSTOUPENÍ.

    VŠEOBECNÁ ZÁSADA: DĚLAJÍ JENOM TOLIK, CO JE NAPSÁNO VE SMLOUVĚ. ROČNÍ SLEVU PRO ZTP TAM
    NEMAJÍ.


    RADA: odstoupit bez sankcí můžete, když oni hrubým způsobem poruší smlouvu.
    Nejčastěji když včas nevrátí přeplatek.
    Návod: jeden den po splatnosti jim poštou pošlete upomínku druhý den pošlete odsoupení.
    (tato možnost přichází v úvahu v únoru 2012.
    Další možnost je nesouhlas s novou cenou ve zvěřejněném ceníku. Musíte měsíc před platností
    vyjádřit písemný nesouhlas s cenou a pak další den poslat odstoupení.

    Sledujte diskuzi na:
    http://www.emimino.cz/diskuse/zkusenosti-s-bohemia-energy-48755/strankovani/12/

    Pokud zveřejníte svůj mail, tak Vás budu informovat o dalších možnostech, až nastanou i s přesným návodem.

    OdpovědětVymazat
  62. Ještě dodatek k předešlému, pokud uzavřete smlouvu s dodavatelem energií a máte pocit, že jejich obchodní zástupce Vás obelhal nebo použil
    lsti, okamžitě tuto skutečnost nahlaste mailem na Energetický regulační úřad (eru@eru.cz), pomůžete tím udělat pořádek na energetickém trhu.

    OdpovědětVymazat
  63. Prosím poradte mi,i já jsem to podepsala dne 2.2.2011 nyní mi přišla složenka zálohová faktura na částku 2440kč+stejná částka na sipu.Ráda bych odstoupila od smlouvy,zde tu píší že mohu do 3 měsíců,prosím poradte mi na kovi.70@seznam.cz Děkuji moc.

    OdpovědětVymazat
  64. Bohužel lhůtu na odstoupení od smlouvy jste zmeškala (30 dnů) od podepsání. Nyní můžete odstoupit od smlouvy pouze, když Bohemia Energy závažným způsobem poruší Všeobecné obchodní podmínky, které jsou nedílnou součástí smlouvy,jež jste podepsala. Důležité je, pokud se vyskytne možnost reklamace, reklamovat vše pouze PÍSEMNĚ, reklamaci poslat doporučeně.

    Odstupit můžete také z důvodu nesouhlasu se změnu cen v ceníku (plyn 4 krát, el. 1 krát ročně), nebo v souvislosti s nevráceným přeplatkem.

    Pokud si ale nastavíte správně zálohy, můžete s nimi vycházet dobře a navíc proti dominantnímu dodavateli ještě něco učetřit.

    OdpovědětVymazat
  65. U mě byli z této firmy už 3x za tento rok, teď naposledy jsem se zeptal, kolik lidí mě ještě proboha bude otravovat a kolikrát mám ještě říct, že nemám zájem. A odpověď? Ta mě překvapila víc než jsem čekal: "Tak proč, když už tu byli od nás několikrát, tak proč si tu službu už neuděláte?" Znělo to skoro jako nějaká povinnost si smlouvu u nich udělat. To si snad kvůli tomu, že mě v televizi denně bombardují reklamama firmy na různé výrobky ty výrobky jdu taky hned koupit? Nemam ani rád jakýkoli podomovní prodejce čehokoli. Krásně to má napsané moje sousedka na dveřích: "Neotravujte mě nevýhodně výhodnými nabídkami" A o tom to je. Co platim elektřinu se elektřina zdražuje a všem to bylo jedno. A najednou se během půl roku všichni zajímají o mojí peněženku a o to, abych ušetřil a zbytečně neutrácel? Je to směšný. Stejně tak jako reklamy na energetické společnosti, kde nás všechny vybízejí, abychom spořili energii a kupovali si úsporné spotřebiče. Společnost, která je živa z toho, že lidi spotřebovávají energii mě nabádá k tomu, abych jí spořil a ona měla tím pádem menší zisky? Co k tomu víc dodat...

    OdpovědětVymazat
  66. Dobrý den také jsem naletěla a podepsala obelhaly mě že jsou z ČEZ a že nejde o nic jen o fakturaci až po 14 dnech kdy jsem si smlouvu prostudovala a podívala na net tak jsem se zhrozila smlouvu jsem podepsala 24.3.2011 tak my ještě neskončila 30 denní lhuta poslala jsem jim doporučení dopis že odstupuji od smlouvy tak uvidím co bude dál.NIKOMU BOHEMIA ENERGY NEDOPORUČUJI.JSOU TO PODVODNÍCI.

    OdpovědětVymazat
  67. Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poslat vzor na odstoupení od smlouvy. Bohužel jsem se také nechala nachytat a podepsala jsem, až pak jsem si to zde celé přečetla.Jsem stále ve 30-ti denní lhůtě. Děkuji Klára (klaravaltova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  68. Tady vám píši regulérní odstoupení od smlouvy,takže stačí to opsat a poslat na BEE.Toto odstoupení můžete podat do 30dnů od podpisu rámcové smlouvy ve vaší domácnosti.

    BOHEMIA ENERGY entity s.r.o.
    Na Poříčí 24–26
    110 00 Praha 1

    V............ dne..........

    Věc: Odstoupení od smlouvy

    Vážená paní, vážený pane,

    dle § 57 odst. 1 Občanského zákoníku odstupuji od smlouvy č. , uzavřené dne

    S pozdravem

    Jméno a příjmení
    Adresa
    PSČ

    Toto je odstoupení od smlouvy které jsem našla na SOS a dle tohoto od smlouvy odstoupili bez problémů.

    OdpovědětVymazat
  69. Jo a hlavně dopis pošlete doporučeně i s dodejkou!!!!!!!!! abyste měla doklad od toho to je velmi duležité.

    OdpovědětVymazat
  70. BE automaticky prodluzuje smlouvy, kdyz ji nezrusite 3 mesice pred ukoncenim platnosti prodluzuji ji na 10 let.

    OdpovědětVymazat
  71. Kláro, pokud máte dojem, že Vám dealeři lhali nebo použili lsti jen aby jste podepsala smlouvu, napište na eru@eru.cz (Energetický regulační úřad), když vás bude hodně, budou s tím muset něco dělat. Pomůžete ostatním.

    OdpovědětVymazat
  72. U nás je vše bez problémů, vím o regulačním poplatku a jsem spojkojen, BE prodlužuje smlouvu automaticky o tolik, na kolik byla sepsaná. Proběhl ověřovací telefonát, ve kterém mi slečna vše vysvětlila a teď ročně uspořím na RD cca 4.000.-

    OdpovědětVymazat
  73. Když tolik šetříte, tak u jiných alternativních
    dodavatelů byste ušetřil ještě o 2000 víc a bez žádného závazku.

    OdpovědětVymazat
  74. Zdravím všechny, kdo jste si začali se skvělou BOHEMIA ENERGY. Nepatřím mezi lidi co běžně píšou na různá fóra,ale tady jsem si čas našel.
    Bohemia Energy nabídla mým rodičům, kteří naletěli skvělou službu – dodání plynu a elektřiny o 10% levněji.
    Po sepsání smlouvy s klientem přišllo zaplatit 600 Kč za „zprostředkování“, to jaksi opomenuli říci.
    Jelikož ze zákona nemusí provádět odečty 2 roky, provádí vyúčtování „průměrem“, který je vždy asi po půl roce neúměrně nadsazen, tudíž začínají požadovat i neúměrně nadsazené zálohy. Tím, že platíte neúměrně vysoké zálohy, máte pocit, že vysoký přeplatek, který dostanete, je to, co jste uspořili. Další tragédií, je ale vrácení těchto přeplatků – trvá i 5 až 6 měsíců, ALE POZOR, do prosince roku 2010, ten, kdo si o přeplatek písemně nepožádal, nedostal nic !!! Tuto „výhodu“ už od letošního roku zkvalitnili – svoje peníze dostanete zpět bez žádosti, a uvedli tento bod v dopisu vyjadřující zájem o zákazníky, na první místo. Vyvázat se ze smlouvy je velice obtížné – 2 roky vás mají v hrsti. Rychlé ukončení je možné ve dvou případech – prodej nemovitosti a úmrtí odběratele energie. V mém případě – bohužel úmrtí mého tatínka, trvalo ukončování 3 a půl měsíce, i když jsme postupovali dle všech pravidel. Nereagovali na maily, doporučené dopisy, a telefonáty byly jen zdařilou formou, jak na nich vydělávat. Po 3 měsíčním martyrium, kdy proběhl převod na původní distributory energií, mi poslali SMS zprávu, že budou odpojovat plynoměr. Následoval další týdenní kolotoč, který skončil rozhodnutím subjektu zvaný Operátor trhu s energiemi (posuzuje oprávněnost ukončování smluv), který rozhodl, že plynoměr, jehož odpojení jsme nikdy nežádali, odpojen nebude.
    VŠEM kdo si chtějí naběhnout, utrácet peníze, svůj čas a energii, vřele doporučuji zavolat do Bohemia Energy, tam je ta hodná paní, a ta se vám už o všechno, co jsem uvedl v tomto mailu ráda postará.

    OdpovědětVymazat
  75. Může mi prosím někdo poradit.Uzavřela jsem smlouvu s BOHEMIA ENERGY ale bohužel jsem se nechala pěkně obalamutit.Jsem mamina na mateřské a myslela jsem si že s nimi ušetřím.Chtěla bych se zeptat jak odstoupit když už mi skončila 30 dnů lhůta.Předem moc děkuji za každou radu.

    OdpovědětVymazat
  76. Dobrý den prosím Vás může mi někdo poradit s postupem,manuál jak mám postupovat u odstoupení smlouvy na 2roky u Bohemia Energy.Jsem zoufalá a nevím,co mám dělat? Moc Vám všem děkuji!! dagmar1975@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  77. hmm tak chvíli sem o BEE uvažoval, hlavně když mě už týden bombardovali celkem zdařilou reklamou na Evropě 2, kterou jim četl sám velký Leoš Mareš.. Naštěstí, jsem si dal tu práci a shlédl několik forum na toto téma a nestačím se divit.. Zřejmě zůstanu u zavedených zlodějů typu ČEZ, než podstupovat takové trápení :D

    OdpovědětVymazat
  78. Vyberte si nového dodavatele el. a plynu, je to tak jednoduché:

    vyberte si dodavatele el na:

    http://kalkulator.eru.cz/…niUdaje.aspx
    Když nechcete hledat svoji spotřebu tak zadejte mojí jen pro porovnání:
    4+1 byt (2335 kWh, tarif D2D, jistič 3×25A).


    u plynu
    http://www.cenyenergie.cz/plyn/

    spotřeba 15MWh.

    Zavolejte tam, sepište s ním smlouvu na neurčito a uspořte až 5000 Kč ročně.

    Teoreticky můžete měnit dodavatele každých čtvrt roku.

    OdpovědětVymazat
  79. Zdravím, už mě taky navštívil pracovník BE, když jsem chtěl nějaké podklady a vizitku, že si to nejdřív pročtu a pozišťuju nějaké věci a zkušenosti od jiných lidí a pak mu kdyžtak zavolám, tak mi řekl že se už nebude vracet, že ho firma pošle jinam. Začal být nepříjemný a začal mě přesvědčovat ještě rázněji, že všichni sousedi už smlouvu podepsali a že jsou spokojení,proč mám vyhodit zbytečně 3000kč ročně .... Bohužel pro něj u mě neuspěl a odcházel notně naštván.

    OdpovědětVymazat
  80. BEE zveřejnil nový ceník na 3. čtvrtletí včas.
    Nyní máte možnost do konce května utéct od BEE,
    tak toho můžete využít.

    OdpovědětVymazat
  81. Dobrý den,u nás taky obcházeli a zkoušeli to na mě,chtěla jsem nějaký leták s info,nakonec teda dali,ale moc se toho nedovíte,vzala jsem si vizitku,že se kdyžtak ozvu,druh den zvonili zase,jak jsem se rozhodla,že jsem jediná v ulici kdo nepodepsal a že se nemusím bát,mají garanci od státu (prý jako jediný)garence ceny až na 10let,chtěla jsem půjčit smlouvu,půjčí,ale jen na tu chvilku co stojí u baráku,což mi nevyhovovalo,potřebuji klid na pročtení a hlavně poradu s manželem,to mi prý smlouvu nemůže poůjčit,ale stačí když podepíšu dnes!!!a do dvou dnů se ozve někdo po tel,zda tedy smlouvu chci potvrdit!což mi přijde hodně divný,já po tel smlouvu odmítnu,ale oni jí mají i s mým podpisem a pak se s nima dohadujte,že po tel jsem smlouvu nepotvrdila??nevím nevím,ale nějak se mi to nezdá,holt budu jediná v ulici))) jen co potkám souseda zeptám se,zda podepsal,ani nebudu překvapená,když nepodepsal,jejich argument,všichni podepsali,Vy ne,mě nedostal))

    OdpovědětVymazat
  82. Gratuluji, to jste udělala dobře, já tolik rozumu neměl.

    OdpovědětVymazat
  83. Byl tu dneska. Že prý je od Bohemia energy a budeme mít levnější elektřinu a plyn a chtěl mluvit s majitelem hodin. Tak mu povídám, že to bude potíž, protože majitelka zemřela a bude se to převádět na mě, ale zatím že to převedené není.
    Tak chtěl výpis z katastru, že jestli tu jsem psán. Nejsem, to se opět bude vyřizovat v dědictví. Kamsi komusi volal, ptal se, co teda teď, pak se ptal, jak dlouho trvá dědictví a když mu říkám, že z více stran nám řekli "půl roku žádná čáka", rozloučil se s tím, že se tu tedy někdy ještě staví a byl pryč.

    Každopádně by ale neuspěl, já jsem taky tvrdě "nejdřív přečíst, pak podepsat" a pokud někdo dělá s půjčením smlouvy k přečtení obstrukce, automaticky cítím lumpárnu a neuspěje.

    M. Pražák

    OdpovědětVymazat
  84. Dobrý večer, mám dotaz. 4.5.2011 jsem podepsala smlouvu s BE. Bylo my řečeno, že je to jen převod ze součastného dodavatele na jiného neboť dosavadní ukončil v Čr prodej.Dnes vím, že to byla velká hloupost.Hned píši dopis na odstoupení od smlouvy, ale jak je to s tím jestli už kontaktovali nynějšího dodavatele? Ozvou se z RWE zda souhlasím s ukončením? Určitě s tím má někdo zkušenost, po tom co jsem se tu dočetla. Děkuji předem Ema

    OdpovědětVymazat
  85. Dobrý den, tím, že podepíšete smlouvu s BEE, oni pak za Vás vypoví smlouvu s původním dodavatelem, tedy s RWE. Obvyklá výpovědní lhůta je 3 měsíce, takže přechod z původního dodavatele na BEE obvykle trvá 3- 5 měsíců.
    Musíte udělat to, že sdělíte RWE, že Vás BEE
    podvedl a že si nepřejete od RWE odejít. Je možné, že Vám z RWE pošlou kvůli tomu nějaké papíry na podepsání. Nebo napište na RWE prohlášení, že odvolávate zmocnění pro BEE na
    podání výpovědi a pošlete kopii odstoupení od BEE
    Pokud Vás takhle podvedli, pak bych měl prosbu,
    napište krátký mail na Energetický regulační úřad (eru@eru.cz), jak Vás obelhali. BEE totiž slíbili, že to dělat nebudou,ale kašlou na to, je potřeba aby si na ně někdo došlápl. Pomůžete tím ostatním.

    Zdraví Jenda

    OdpovědětVymazat
  86. Prosím, můžete mi někdo poradit, jak ukončit smlouvu s BEE? Matka se nechala před rokem napálit(agent podal spoustu nepravdivých informací) a podepsala jim to.Já bych si ráda přepsala smlouvy na sebe, ale k jinému dodavateli a teď se z hrůzou dočítáme, že při předčasném ukončení se platí tučné sankce. Je nějaká šance se tomu vyhnout? dík
    mail m.i.l.a.b@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  87. Zkuste jim vypovědět smlouvu z důvodu změny vlastníka domu.

    OdpovědětVymazat
  88. Přeji krásný den všem,nepodepisujte v dnešní době NIKOMU NIC!!!!!Bohužel jsem se nechala taky napálit a podepsala smlouvu s BEE,druhý den mi to nedalo a začala jsem hledat na internetu a zděsila jsem se,hned jsem poslala odstupný dopis.. po měsíci mi poslali dopis,že je vše v pořádku.Za další dva měsíce první upomínka na aktivační poplatek 1800kč,volala jsem a paní mi řekla,že došlo k omylu,že dá vše do pořádku a nic platit nemusím...Za další dva měsíce druhá upomínka navýšená o 200kč,takže tentokrát už 2000kč,volám a nepříjemný operátor mi zdělil,že to zaplatit musím,že je to poplatek za uzavření smlouvy-to se jejich obchodní zástupce zapoměl zmínit...tak jsem psala stížnost na jejich e-mail,mají na odpověď 10 pracovních dní a nic,jedenáctý den píši znova a za dva dny přišla suchá stručná odpověď že upomínka je oprávněná..tak jsem psala znovu a domáhala se vysvětlení za co mám tedy platit aktivační poplatek,když od nich nic neodebírám a nikdy jsem neodebírala..po třech dalších e-mailech mnou psaných během dvou dnů mi volal sice už příjemný chlapík a vysvětlil,že je to ne poplatek za aktivaci smlouvy jak jsem si myslela,ale za sepsání smlouvy...takže to o čem mě přesvědčoval jejich obchodní zástupce-podepište,když se rozmyslíte,můžete do 30dnů poslat odstupný dopis a vše se bezplatně a bez problémů ukončí byla pěkná lež,která mě stála 2000kč..Ale po 14 denních nervech jsem šťastná,že u nich nejsem a nejsem z nich vynervovaná celé dva roky...poučte své rodiče,všechny stařenky a stařečky,všechny tetičky a strýčky,celé své široké okolí ať NIC NEPODEPISUJI s BOHEMIA ENERGY!!!!!!!!!!..

    OdpovědětVymazat
  89. Milá paní netuším kde jste vzala aktivační poplatek 1800kč když je vše zdarma pro domácnosti!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  90. Milá paní, Váš příběh se mi ani trošku nezdá a to nejen kvůli nesmyslnému aktivačnímu poplatku, který společnost Bohemia Energy u domácností již dlouhou dobu nepoužívá! Pokud trváte na své verzi, tak mi napiště e-mail na rsima@bohemiaenergy.cz své zákaznické číslo a já toto nechám prověřit, jako ředitel zákaznické péče BEE. Pokud zjistím, že máte pravdu, tak se Vám omluvíme a zajistíme kompenzaci! S úctou, RŠ

    OdpovědětVymazat
  91. Pokud hledáte radu jak opustit BEE, tak čtěte:

    http://www.energy.php5.cz/

    Zdraví

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  92. Moje osobní zkušenost s Bohemií!

    Maminka měla smlouvu s uvedenou společností 2 roky, většinou s přeplatky za plyn i elektřinu.
    Před rokem vážně onemocněla,od září 2010 bydlí v mém domě.Přesto jsme i dál platili zálohy za plyn i elektřinu v původním domě. Jeho majitelkou je moje dcera,která se rozhodla pro demolici,protože je už starý.
    Podali jsme řádnou výpověd z důvodu nevyužívání a demolice domu, kde jsme uvedli konečné stavy plynoměru i elektroměru.Firma Bohemia výpověd přijala ovšem s tím, že dojde k demontáži elektroměru. Demontáž prováděl na jejich pokyn pracovník E.onu. Stála jsem vedle něj,když opisoval skutečný stav elektroměru,než jej odpojil,tiskopis jsem osobně podepsala, zkontrolovala a převzala.
    Když přišlo vyúčtování z Bohemie,pokoušel se o mě infarkt!! Plyn byl v pořádku, samozřejmě přeplatek, zato doplatek na elektřinu zněl
    11 680 Kč. V domě, kde třičtvrtě roku nikdo nebydlí,si naúčtovali o 2915 MWh vyšší stav !!! Poslala jsem reklamaci i s kopií dokladu který jsem obdržela při odpojování elektroměru.Dnes mi volal pracovník Bohemie,že příští týden přijde kontrola na zjištění správného stavu na elektroměr,který je už měsíc odpojený!!! Na to už fakt nemám nervy.
    Božena

    OdpovědětVymazat
  93. Díky Bohu, že existují takovéhle stránky. Zrovna dneska tady jeden byl a mluvil, jako by ho poslali mí dodavatelé energí, kteří chtejí, abych ušetřila na plynu a elektřině. Vypadal důvěryhodně a choval se mile. Naštěstí jsem mu neuvěřila a vymluvila se, že nemám doma poslední vyúčtování, ale že zítra to budu mít nachystané.
    Teď vidím, že jsem udělala správně. Zítra nikomu neotevřu a nemusím mít žádné starosti.

    OdpovědětVymazat
  94. Zdravím, souhlasím s předcházejícím článkem, jenom bych měl malou připomínku, jen tak si zkontrolujte, zda byste nemohla ušetřit například na serveru www.cenyenergie.cz, možná budete překvapená, kolik můžete ušetřit.
    Ti co za Vámi chodí a nabízejí levnější energii, s těmi nic moc neušetříte.

    Jenda

    http://www.energy.php5.cz/

    OdpovědětVymazat
  95. Paní Boženo,
    nevím zda-li jste jen dobře placený podvodník z ČEZU či jiné společnosti, nicméně o 2915 MWh vyšší stav, to je více než přehnané a vezmu-li v potaz, že nevím jakou máte sazbu, resp. tarif, průměrně se bavme o 1800-2000Kč na MWh, vypočítejte si o jakou částku by se jednalo. Průměrná rodina, nevyužívající přímotopy a má sazbu d25d spotřebuje řekněme nějaké 4 MWh za rok ;-) Vzhledem k tomu, že v tomto odvětví již jistou dobu jsem a orientuji se, dobře vím že mnoho z Vás jsou jen lidé, které toto "špinění" živí a proto zůstávám chladným, v současné době má BEE nějakých 450 000 domácností, do konce roku se počítá s rovným půl milionem zákazníků.
    Proč ne, zůstávejte si u svých německých dodavatelů - kteří Vám byli přiděleni - Němce jsme tu měli za války, máme je tu zas. BEE je ryze česká společnost. Závávěrem - když sa hraje hokej, to su vlastenci všeci - když mohou mít levnější elektřinu a plyn, navíc podpořit českou společnost, tak už je to zase jinde..
    Péter

    OdpovědětVymazat
  96. TOTO JE další pičovina co jsem se tu dočetl:

    Toto je další chyták BEE a dalších dodavatelů.
    VARUJI VŠECHNY: KOMU KONČÍ SMLOUVA MUSÍ NEJMÉNĚ 3 MĚSÍCE PŘEDEM PÍSEMNĚ VYJÁDŘIT, ŽE NECHCE V DODÁVKÁCH POKRAČOVAT. JINAK SE MU AUTOMATICKY SMLOUVA PRODLOUŽÍ JEDNOU TOLIK I SE SANKCEMI ZA ODSTOUPENÍ.

    V případě,že končí smlouva nadále pokračuje smlouva na dobu neurčitou, pokud si sám zákazník neprodlouží na dobu určitou. ;)

    OdpovědětVymazat
  97. Reakce na příspěvek od Petéra:
    obvyklá sazba je D2d, spotřeba v bytech 2700 kWh.
    BEE nemá 450 000 domácností, 190000 el. + 90000 plynu, jak získaných, to se tady píše.
    Nevim jak BEE platí daně v ČR, ale ČEZ je největším plátcem daní v ČR, RWE,EON také podporuje různé aktivity. Ale to Vy asi nemůžete pochopit.

    Jenda

    http://www.energy.php5.cz/

    OdpovědětVymazat
  98. Zdravím. Četl jsem si zde spoustu příspěvků a celkem mě zaráží to, že si každý stěžujete na nepůjčení smlouvy a ceníků. Žádná firma vám neposkytne své smlouvy aby jste si je nechali, ikdyby na 1 den. To je jako by jste vy dali někomu svůj občanský průkaz a nechali mu ho. V dnešní době není problém něco zfalšovat, tak proto žádná firma nenechává své smlouvy u případných zákazníků.

    OdpovědětVymazat
  99. Obchodní podmínky a ceníky musí a jsou zveřejňovány na webových stránkách dodavatelů, tam si je může každý přečíst.
    Smlouva obsahuje již pouze konkrétní informace o zákazníkovi a na tu nikdo nemá co koukat.

    Jenda

    http://www.energy.php5.cz/

    OdpovědětVymazat
  100. Vážený pane Pétere,
    Vaše výpočty jsou naprosto směšné,asi jste pořádně nečetl můj předchozí příspěvek!!
    Jedná se o smlouvu, kterou uzavřela moje 85 let stará maminka před 2 lety ve starém domě, kde využívala plně 1 místnost.
    Po celé 2 roky platila jen nízké částky a ještě jí většinou při vyúčtování vycházel přeplatek.
    Moje reklamace se týká období od září 2010 do ukončení smlouvy v červnu 2011.
    V té době byl již dům neobydlený,zálohy BEE jsme ale pořád platili!!
    Pokud máte zájem, pošlu Vám kopie faktury,kterou reklamuji,kde je mimochodem i názorný graf skutečné spotřeby za celé období odběru s neúměrně vysokým schodkem nahoru v době od 1.1.2011. Mám k dispozici i doklad se skutečným stavem, který jsem obdržela při odpojování starého elektroměru.
    Jak si můžete dovolit mě nařknout jako placeného agenta nějaké firmy!!!
    Já sama mám smlouvu u BEE na dodávky plynu i elektřiny už více jak 2 roky. S jejich cenami jsem dosud byla naprosto spokojená a zatím neuvažuji o ukončení smlouvy.
    V současné době je na domě nový elektroměr,smlouvu uzavírala nová majitelka s jiným dodavatelem.
    BEE si při vyřizování mojí reklamace dokonce vyžádala kontrolu stavu i tohoto elektroměru!!!!
    Pracovník firmy, která prováděla demontáž starého elektroměru mě ujistil, že provádějí při jeho odpojení fotodokumentaci skutečného stavu,kterou BEE zašlou. Podobné problémy jako já, řeší pouze s touto společností!!
    Zodpovědní pracovníci BEE si zřejmě neuvědomují, že takovými postupy sami špiní jméno svojí firmy, protože zákazníci,kteří vědí že jsou v právu, stejně jako já, svoje negativní zkušenosti zveřejní!!
    Božena
    ,

    OdpovědětVymazat
  101. dravím všechny,

    od zítřka platí novelizovaný energetický zákon
    (211/2011 Sb.), který zlepší podmínky pro ukončení smlouvy ze strany zákazníka. Mám na mysli především nesouhlas s novou cenou a obchodními podmínkami.
    Na svých webových stránkách je již upravená verze pro přechodnou dobu, než se změní obchodní podmínky dodavatele, pak upravím návod podle nich.

    Čtěte postup,na :

    http:/www.energy.php5.cz

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  102. Všechny zdravím,
    dnes jsem dostala do ruky ceník od BEE od slušného usměvavého mladého muže. Řekl mi, že po podepsání smlouvy vše zůstane při starém,budu dál u ČEZU a RWE, jen budu dostávat najednou 2 faktury a navíc ušetřím. Faktem je, že tento usměvaný muž se po odmítnutí na mně ani trochu nezlobil. Tedy myslím :)

    OdpovědětVymazat
  103. Pozoor BEE zase letá po vesnicích...

    OdpovědětVymazat
  104. Dobrý den když můžu poradit tak jsem se setkala s firmou Optimal-energy.cz a ty jsou poctivý a nic nezatajují jejich služby jsou bezplatné a starají se o mne již dva roky!

    OdpovědětVymazat
  105. Naprosto nespolehlivá firma!Přeplatky buď převedou do následujícího období, anebo...nevrátí zákazníkovi ani po době splatnosti uvedené na faktuře.Varuji všechny-s Bohemia Energy...si nic nezačínat, smlouvy nepodepisovat!!Osobně čekám na vypršení 24 měsíční výpovědní lhůty a už nikdy k Bohemia Energy

    OdpovědětVymazat
  106. Doufám, že jste vyslovil píemný nesouhlas s automatickým prodlužováním smlouvy, jinak Vám garantuju, že za svého života se ukončení smlouvy nedočkáte.

    Jenda

    http://www.energy.php5.cz

    OdpovědětVymazat
  107. Moje další zkušenosti s BEE
    Do téhle diskuze jsem přispěla již 2 krát a to
    13.7 a 18.7. 2011.
    Další pokračování mé spolupráce s BEE
    27.7. přišel opravný dańový doklad znějící na částku 1748 Kč přeplatek v můj prospěch.
    Takže přehledně
    původní faktura k úhradě 11686 kč
    opravná faktura k úhradě -13434 kč
    Vzniklý přeplatek ve výši 1748 byl splatný 31.8.2011
    Dodnes nemám nic, takže začínám další kolo, tedy vymáhání přeplatku.
    Je to pěkná sebranka !!!!!!
    Božena

    OdpovědětVymazat
  108. Boženo, tak zítra napište upomínku, dejte jim novou lhůtu na zaplacení, tak 7 dnů od původního data splatnosti a když to ani do druhého termínu nezaplatí, tak odstupte od smlouvy. BEE se s Vámi musí do 30 dnů po odtoupení vyrovnanat, když ne, tak napište na Energetický regulační úřad (eru@eru.cz).

    Nebo se pak můžete obrátit i na Českou obchodní
    inspekci (ČOI).

    Podrobný návod je na
    http://www.energy.php5.cz/Neplat1.php

    OdpovědětVymazat
  109. To anonym z 1.9.2011

    Předpokládám, že máte nastaven způsob vrácení přeplatku formou poštovní poukázky.

    Datový soubor byl od nás odeslán na Českou poštu opakovaně dne 31.8.2011 (zaslání původního souboru dne 22.8.2011 neproběhlo OK kvůli nějakým technickým potížím).

    Pokud mi napíšete svou identifikaci na můj email rsima@bohemiaenergy.cz, tak Vám mohu případně sdělit číslo poštovní poukázky.

    S pozdravem,

    Robert Šíma
    ředitel zákaznické péče BEE
    rsima@bohemiaenergy.cz

    OdpovědětVymazat
  110. V pátek 2.9.2011 jsem poslala doporučeně reklamaci na BEE . V úterý mi přišla poštovní poukázka s vymáhaným přeplatkem.
    Nevěřím Vám pane Šímo, že jste posílali nějakou poukázku již 22.8.2011.
    Okamžité zaslání přeplatku po mém upozornění zřejmě způsobila moje poznámka o přezkoumání na Váš způsob jednání na Energetický regulační úřad
    a věřte mi, že jsem byla rozhodnutá to udělat!
    Přečtěte si znovu moje příspěvky v této rubrice od 13. 7. a nedivte se, že Vás mám plné zuby!
    Obávám se ovšem, že moje negativní zkušenosti z Vaší firmou tímhle nekončí.
    V tomto případě se jednalo o zrušení smlouvy mojí maminky. Bohužel já sama mám u Vaší společnosti uzavřenou smlouvu a přestože jsem dosud byla spokojená, uvažuji o jejím ukončení. Jen si ještě počkám na vyúčtování elektřiny.

    Božena

    OdpovědětVymazat
  111. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  112. Paní Boženo, doporučuji mj. podívat se na novelizované VOP Bohemie, které před pár dny vešly v platnost, to se teprve budete divit. Zvýšili všechny pokuty na dvojnásobek, zrušili možnost odstpoupení od smlouvy např. při stěhování, prodeji nemovitosti...
    Chudáci zákazníci :((

    Iva

    OdpovědětVymazat
  113. Prosím o radu.Babička od manželky má taky energii od nechvalně známé BEE.Bude se stěhovat a chce smlouvu vypovědět. Podle podmínek BEE je toto možné jen po zaplacení pokuty 6000Kč!!Je tohle vůbec zákonné?V případě stěhování by logicky mělo jít smlouvu vypovědět bez problémů. R. Kladiva.

    OdpovědětVymazat
  114. Dobrý den, bohužel podle nových VOP mají na to právo.
    Pokud po babičce bude někdo bydlet, tak by bylo možno předat odběrné místo novému obyvateli. To je jednoduché a přepíše se jen smlouva a bez sankcí.
    Když babička bydlení opustí, aniž by tam někdo bydlel, pak bude měsíčně platit paušál, který je asi 150 Kč/měsíc za jedno odběrné místo. Je potřeba vyčkat na možnost odstoupit, která u elektřiny bude asi od 1.12. v souvislosti se zvýšením ceny.Potom byste již nehledali nového dodavatele, a smlouva by skončila demontáží
    elektroměru. (je potřeba uvážit, co je výhodnější, montáž elektroměru stojí 2000Kč.


    Zdraví


    Jenda

    OdpovědětVymazat
  115. Taky jsem naletěla, smlouvu jsem podepsala 11.9.2011, takže jsem ještě ve lhůtě 30dnů,jsem rozhodnuta odstoupit od smlouvy (pošlu písemně doporučeně) a zůstat dál u RWE a E.ONu, pošlu jim dopisy, že u nich zůstávám dál, doufám, že to vyjde. Díky za tyto stránky.

    OdpovědětVymazat
  116. Chtěl bych Vás upozornit, že zůstat nyní u dominantních dodavatelů není úplně výhra. Nyní nabízejí různé programy, kde se zavazujete
    stejně jako u BEE a jsou tam také sankce. Ještě než se rozhodnete, podívejte se na některý z kalkulátorů a když byste si vybrala, tak si přečtěte jejich obchodní podmínky.

    Zdraví

    Jenda

    http://www.energy.php5.cz

    OdpovědětVymazat
  117. Jojo, díky za rady Jendo. Zdraví Lu.

    OdpovědětVymazat
  118. Prosim,kdo poradi, jak odstoupit od smlouvy u BEE.
    Mam smlouvu na dva roky a 30 dnu na odstoupeni jsem prosvihla.Navic mi dali zalohu na plyn 2400 misto 1200 a elektrinu mi jeste neprepsali.Poradi mi prosim nekdo jak sepsat poradne odstoupeni od smlouvy? DEKUJI PREDEM ZA RADU Dennika@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  119. Dobrý den,

    pokud Vám poslali rozpis záloh jak píšete, tak to musíte ihned reklamovat. Napište mail na : kontakt@bohemiaenergy.cz.
    Pokud by to do 14 dnů nedali dopořádku, musíte si pak stěžovat na Energetickém regulačním úřadu, protože podle nového
    energetického zákona smí dodavatel požadovat pouze zálohy odpovídající skutečné spotřebě.
    Elektřinu Vám ještě nepřepsali asi proto, že to záleží na původním dodavateli, jaké má lhůty, nebojte, přepíšou Vám jí.

    Odstoupení od smlouvy: musíte počkat až dostanete zprávu od Bohemie Energy, že zvyšuje cenu (asi elektřiny ) (bude to asi před 1.12.2011 ) a v té zprávě Vás upozorní, že v případě nesouhlasu můžete odstoupit od smlouvy.
    Návod najdete zde:

    http://www.energy.php5.cz

    Ještě nevím, zda při tom bude možné ukončit i dodávku plyn. To se dozvím příští týden a dám Vám vědět.


    Jenda

    OdpovědětVymazat
  120. Jendo, zdravím Vás. Nemůžu si nevšimnout Vaší aktivity na tomhle webu. Nechtěl byste dát do kupy nějaké desatero, které by pokrylo nejčastější otázky diskutujících, které bychom tu mohli vystavit/nalinkovat? A nemohli bychom se nějak spojit? Lip

    OdpovědětVymazat
  121. Zdravím LIPe,
    děkuji za nápad. Mám ale svoje stránky věnované této problematice

    http://www.energy.php5.cz

    , kde se chystám shrnout otázky a
    i s odpovědmi je zveřejnit. Asi to udělám i tady.

    Spojit bychom se mohli, moje emailová adresa je suchjenda@seznam.cz.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  122. Včera nás navštívili pracovníci BE a snažili se o podepsání rámcové smlouvy s jejich společností.Nic se prý pro nás nemění,jenom fakturace od ČEZ a RWE bude dohromady v jedné faktuře.Aniž bych něco podepsal a něco věděl o této společnosti,odkázal jsem agenty na druhý den,až po prostudování smlouvy.Můžu Vám sdělit,že po informacích a referencíchjsem neskutečně rád,že ten internet a Vaše komentáře fungují.Wolf.

    OdpovědětVymazat
  123. A kdo má zkušenost s Optimal-energy.cz, a.s.??? Jak jsem četla příspěvek ze srpna 2011, že už se o pisatele (nebo pisatelku) stará tato firma "již dva roky"... a pisatel je velmi spokojen.... Ale v obchodním rejstříku je datum zápisu této firmy 18.8.2010 - takže mi to nějak nesedí (ty 2 roky spokojené spolupráce...)

    OdpovědětVymazat
  124. Procházel jsem si jejich obchodní podmínky, a je to samá pokuta. Dnes na tom už zase tolik nezáleží, protože jsou možnosti, jak od smlouvy odstoupit bez sankce, ale o něčem to svědčí.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  125. Nechápu, jak se může někdo zastávat těchto podvodníků a lhářů! Ale je mi to jasné – jedná se o ony pokoutné prodejce, kteří se snaží vylepšit si svůj pokřivený mediální obraz. Ale to vám nepomůže
    Vlastní zkušenost: Náš strýc (samozřejmě senior, ideální věková kategorie pro tyto podvodníky), na podzim také naletěl a smlouvu s BE uzavřel, teď v létě zemřel a dům byl přepsán na jiného majitele.

    Na konci srpna jsem volala na infolinku – jelikož pobočka je jen v Praze – a několikrát za sebou se operátora zeptala, co máme v této situaci dělat, zda je možno smlouvu z důvodu úmrtí předčasně ukončit bez sankcí. Bylo mi opakovaně sděleno, že bez problému, stačí zaslat úmrtní list a smlouva bude ihned ukončena. 1.9.2011 tedy byla výpověď zaslána, nový majitel si uzavřel smlouvu samozřejmě jinde a čekali jsme…Minulý týden nám došel milý dopis, že musíme zaplatit 12.000Kč za předčasné ukončení smlouvy!!!Neu­věřitelné? Ne, pravdivé…

    Tak jsme ihned volala na infolinku, co to má znamenat. Bylo mi sděleno, že se zřejmě jedná o omyl, když byla smlouva zrušena z důvodu úmrtí. Za 5 min. mi volal operátor zpět, že se spletl a pokuta nám byla skutečně naúčtována. Když jsem na něj zvýšila hlas, řekl, že věc ověří a zítra se ozve. Nemusím snad ani psát, že se nic nestalo. Poslala jsem e-mail s žádostí o vyjádření – žádná odpověď. Tak jsem tam dnes ráno opět zavolala, operátor mi sdělil, že věc ověří u nadřízeného a do minuty mi sdělil, že je to tak v pořádku, že od 29.8.2011 jsou v platnosti nové obchodní podmínky!!! Samozřejmě v srpnu, když jsem na linku volala, o těchto podmínkách musel vědět, ale záměrně mi je nesdělil, aby si firma pěkně namastila kapsu…
    Napálit pozůstalým sankci, i když je dům přepsán na jiného majitele – to je hyenismus nejtěžšího kalibru!!!!
    A co je největší „sranda“ – vyzkoušela jsem si zavolat na linku jako potencionální zákazník a na můj dotaz, co se stane v případě úmrtí, mi sděleno, že žádná sankce samozřejmě vystavena nebude…Takže BOHEMIA ENERGY – jděte do pr…

    Takže, ještě má někdo zájem si uzavřít smlouvu třeba na těch 10 let?!

    OdpovědětVymazat
  126. Dobrý den,
    tak jsem dneska dostal dopis od ČEZu, zda nechci přejít zpátky k nim. No já nepřejdu, já jsem u Elimonu spokojen. Ale tak jsem si pomyslel, že začal hon na „spokojené“ zákazníky BEE, klidně to ČEZu můžou podepsat a ČEZ na základě nesouhlasu se zvýšením ceny za ně odstoupí.
    Zákazníka to nebude stát ani korunu a tím, že zákazníci přejdou, tak vyjádří, co si myslí třeba o změně obchodních podmínek.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  127. Dobrý den,
    také jsem zákaznicí BEE se stejnými problémy uvedenými v předchozích příspěvcích.Poslední kapkou byla minulý týden výhružná upomínka o dlužné částce záloh,přestože mám zálohy řádně zaplacené.Hodlám odstoupit od smlouvy,jen děsím boje,který mne čeká Jarka

    OdpovědětVymazat
  128. Dobrý večer,
    napřed písemně reklamujte upomínku (mailem). Když budete chtít odsoupit, tak počkejte na konec roku, teď není legální možnost, jak odstoupit.
    Koncem listopadu se podívejte na můj kalkulátor,
    www.energy.php5.cz,

    vyberte si dodavatale a požádejte jej, ať za Vás odstoupí od smlouvy. Nebudete s tím mít žádné starosti.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  129. Pane Jendo,hned ten den jsem mailem upomínku reklamovala a do dnešního dne nepřišla žádná odpovědˇ.Mám poslat kopie poštou?A odstoupení od smlouvy už nyní?Děkuji Jarka

    OdpovědětVymazat
  130. Paní Jarko, na vyřízení mají 14 dnů, pokud po 14 dnech neuspějete, pak se obraťte na pana Šímu, ředitele zákaznické péče BEE. Dejte mu týden na vyřešení a když ani on to nevyřeší, tak se obraťte s problémem na Energetický regulační úřad (eru@eru.cz). Stačí reklamaci poslat mailem.
    Odstoupit od smlouvy teď nemůžete, nemáte k tomu zákonem nebo smlouvou stanovený důvod, zaplatila byste pokutu. Počkejte na konec listopadu.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  131. Dobrý den,

    důrazně varuji před obchodními zástupci BBE, jejich chování je dost nechutné. Vetřeli se mi do bytu a vysvětlovali mi jejich navštěvu tím, že ze zákona jsem povinná jejich smlouvu podepsat, že poslanci určili jejich společnost k vyúčtování energií. Mávali mi před nosem nějakou tiskovou zprávou, prostě bludy.Když jsem si chtěla smlouvu přečíst, stále opakovali že to není nutné, a že jí mohu do 9 dnů zrušit. Samozřejmě jsem nepodepsala a jak vidím neudělala jsem chybu.Všem doporučuji poslat na ně psa.

    OdpovědětVymazat
  132. Zdravím pana Jendu,
    je opravdu možnost bez sankcí odstoupit, poté co uveřejní nový ceník BEE? Už mají na www stránkách, že bude nový ceník ke dni 30.11.2011 na inetu vyvěšen, dle jejich obchodních podmínek viz D bod 1. toto vyvěšení na webu stačí.Tzn. ihned po tomto vyvěšení jim napsat odstoupení viz vaše www stránky? Řeším nyní převod bytu na jiného vlastníka a tím ukončení smlouvy a oni vyhrožují storno poplatky v souladu s podmínkami. Co je to za pitomé podmínky, kdy odběrní místo změní majitele a oni mají ve všeobecných podmínkách zase kličky, že nelze bez storno poplatků změnit....ach jo....

    OdpovědětVymazat
  133. Dobrý den, v první řadě bych chtěl poděkovat za upozornění, zhruby každých 10 dnů dělám revizi ceníku, naposled jsem ji dělal 27.10 a to tam byl ještě starý ceník. Tak jsem to ihned změnil. BEE sby se měla řídit energetickým zákoníkem ,kde je psáno, že musí zákazníkovi oznámit zvýšení ceny a upozornit jej na možnost ukončení smlouvy v případě nesouhlasu.
    Pokud Vás BEE upozornil, že zvýší ceny, tak máte možnost odstoupit teoreticky do 20.listopadu a prakticky do 15. listopadu. Pokud ne, tak můžete odstoupit do 3 měsíců po 1.11.2011. Termín ukončení smlouvy musí být vždy poslední datum měsíce a volte jej s ohledem na stěhování. Pozor, pokud nechcete udělat problémy budoucímu nájemníkovi, tak se dohodněte na tom, že on si již musí nyní najít nového dodavatele a uzavřít s ním smlouvu na odběrné místo. Jinak by Vám demontovali plynoměr a nového majitele by to stálo 2000 Kč.

    Informace o cenách jsou na mém kalkulátoru:

    www.energy.php5.cz

    OdpovědětVymazat
  134. Omlouvám se, možnost odstoupit je už jenom do 3 měsíců po dni splatnosti pokud Vás neupozornili.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  135. Jendo je na Vás nějaký emailový kontakt prosím?

    OdpovědětVymazat
  136. Já nejsem, páni anonymové - hrdinové, zaměstnancem BE ani jinak nemám žádné spojení na tuto fimru ,kromě toho, že jsem obyčejný odběratel plynu i elektřiny a jsem s touto firmou VELMI spokojená. Vyjdou mi vstříc pokaždé, když je to potřeba. Jsou velmi ochotní. Pan ing. Písařík je muž na správném místě.
    Jana Grossová-Doberská, Praha 5

    OdpovědětVymazat
  137. Vážená paní,to jste asi jedna s těch mála štˇastných.Rozhodně se necítím jak hrdinka,ale totálně otrávený člověk.Máte pravdu,že jsou ochotní,leč to k ničemu nevede,emaily jsem nic nevyřešila.A telefonáty a doporučenými dopisy mne ty jejich levné energie vyšly jak u těch dražší dodavatelů.Podotýkám,že vina byla vždy jejich.Váš jizlivý příspěvek není na místě,když nemáte tyto špatné zkušenosti.Třeba před 14dny mi poslali upomínku,přestože zálohy řádně platím.Upomínka byla jiná částka než po reklamaci.Poštovné a telefon mě už vyšly na 100kč a stále nic nevím.Není to první problém,který s nimi zbytečně řeším a platím!Klidně se můžu podepsat,ale už z principu ne.

    OdpovědětVymazat
  138. Chápu lecjaké principy, ale když za něčím stojím a veřejně si stěžuji, tak bych měla mít odvahu se podepsat. Někteří zde (neříkám, že je to váš případ) se diví, že po 3 měsících neplacení a posílání upomínky, je jim vypnut elektroměr a, světe div se, firma chce zapnout elektroměr znovu, teprve po uhrazení dluhu. Věřte mi, že kdyby jste si osobně zašla do call centra, jistě by s vámi vše vyřídili k vaší spokojenosti, pokud řádně platíte. V opačném případě vám vyjdou vstříc, pouze splátkovým kalendářem. Jiná firma (např. která měla mnoho let na trhu monopolní postavení) by s s dotyčným dlužníkem ani nedohadovala.
    Jana Doberská

    OdpovědětVymazat
  139. Milá paní,když BEE napíši několik emailů,zavolám a není to k ničemu.Zašlu doporučený dopis s kopiemi řádně zaplacených záloh,podotýkám,že už mě to stojí 100kč a každá hodná paní vám řekne tu dlužnou částku jinou.Doporučený dopis jsem poslala s dodejkou,která mi přišla,že byl dopis přijat.A za 10 dní pošlou další výhružnou upomínku.Opět volám,dalších 30kč.Stále nic nevyřešili.Co na to říct?Vina je na jejich straně,jeden operátor neví co dělá druhý a přijde mě,že nedělá žádný nic.Splátkový kalendář?Když mívám přeplatky?Zajít si do call centra,když to mám 350km?
    V téhle řadě příspěvků si lidé vyměnˇují špatné zkušenosti a myslím,že nikoho nezajímá jak se kdo jmenuje a kde bydlí.V čekárně u lékaře,nebo na nádraží,když se dáte s někým do hovoru,tak Vás také nezajímá jak se jmenuje.Nebo Vás ano? Alena Bernská

    OdpovědětVymazat
  140. Také jsem podepsala v srpnu smlouvu s podomním zástupcem firmy BEE a půjčila jsem mu /já hloupá a naivní / doklady potřebné k vyplnění smluvy.Díky těmto stránkám ,jsem odstoupila druhý den od smlouvy / telefonem i doporučeným dopisem/.To dopadlo dobře,odstoupení přijato,ale doklady od té doby od nich nemůžu dostat zpět.3x jsem telefonovala,3x jsem psala dopis,z toho 2x doporučeně a stále mi jen slibují,že to pošlou,až jim je odevzdá jejich zástupce.Nevím,jak mám dál postupovat.Důvěru jsem k nim úplně ztratila.

    OdpovědětVymazat
  141. Dobrý den, pokud se jedná o fakturu od dodavatele, tak na tu se můžete vykašlat. Potřebné údaje o Vašem přípojném místě jsou i na starších fakturách.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  142. Prodáváme dům, ve kterém jsme si sjednali odběr služeb v roce 2008 od této podvodné firmy. Za ukončení odběru si nárokují sankční poplatek 6000,-Kč. Zruší ho v případě uzavření smlouvy s kupujícím anebo v případě převedení stávající smlouvy do nového bydliště. Nenechte se lákat od této podvádějící a nesériozní firmy k uzavření jakékoliv smlouvy a za fantasticky výhodních cen.
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  143. Ukončete smlouvu na zákadě nesouhlasu se zvýšením ceny plynu a po zveřejnění cen elektřiny jako nesouhlas se zvýšením ceny elektřiny. To je zdarma.

    Více info na www.energy.php5.cz

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  144. Jenda:Dobry den..mohu take odstoupit od BE z duvodu zvyseni cen kdyz jsem podepsal v srpnu a stale jeste nekontaktovali moje stavajici distributory a platim porad tedy jeste soucasnym?zaslu zpetvzeti smlouvy oboum stavajicim distributorum aby si me BE nestihla pretahnout k sobe a soucasne chci poslat BE odstoupeni od smouvy ale nevim za jakych podminek..diky za radu
    Lukas

    OdpovědětVymazat
  145. Dobrý den,
    v první řadě byste se měl podívat na kalkulátory cen, kde najdete ceny BE a Vašeho stávajícího dodavatele.
    Můžete odstoupit od dodávak zemního plynu ihned,
    ceny elektřiny ještě BEE nezveřejnil, tak až po zveřejnění nových cen (pokud zdraží).
    Obrátil bych se na původního dodavatele ohledně předání odběrného místa, aby už odběrné místo nebylo BEE, protože pak byste musel ihned uzavřít smlouvu s novým dodavatelem, aby Vás neopojili.

    Kalkulátory najdete na www.energy.php5.cz

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  146. Mám smlouvu s BE z 18.3.2011 uzavřenou na dva roky .
    Plyn+elektrika.Pokud odstoupím od smlouvy z důvodu nesouhlasu s novelizací ceníku do kdy se má BE
    vyjádřit k mému nesouhlasu a skutečně nemůžou účtovat deaktivační poplatek.
    Po zkušenostech s touto firmou už nevěřím ničemu.

    OdpovědětVymazat
  147. Pozor, nesmíte čekat na vyjádření, zda s tím BEE souhlasí nebo ne, je to jednostranný akt, nemají co schvalovat.
    Je to jednoduché, podívejte se do mého kalkulátoru, vyberte si dodavatele, který Vám vyhovuje cenově i servisem a ten vše udělá za Vás.
    Test ochoty dodavatelů odstoupit za zákazníka teď končí a dnes večer jej vyhodnotím. Více diskuse na mém serveru.

    www.energy.php5.cz

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  148. Dobrý den, prosila bych avizovaný návod na odstoupení od smlouvy od Bohemia Energy po 30 dnech. Jednání této firmy je opravdu nehorázné a já si už půl roku vyčítám, jak jsem mohla naletět - obchodní zástupce se představil jménem společnsoti Eon, že jde jen o doplnění podmínek, no jsem teda pěkná... Pokud jsem chtěla smlouvu vypovědět, chtějí po mně 6 000 Kč.Tak pokud máte někdo návod, jak se dá odstoupit, budu moc ráda. Díky Markéta

    OdpovědětVymazat
  149. Dobrý den, ukončit smlouvu s Bohemia Energy teď můžete jen na základě toho, že nebudete souhlasit se zvýšením ceny elektřiny nebo plynu. Potom můžete odstoupit bez sankcí.
    Co se týče elektřiny, tam teď nemůžete odstoupit protože ceny nezvyšovali, u plynu můžete odstoupit ihned.

    Více informací na www.energy.php5.cz

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  150. Díky za info, bohužel odebíráme ekektřinu, tak musím čekat na zvýšení cen, abych mohla odstoupit. 6 000Kč se mi tedy nechce platit za moji již zmíněnou blbost. Škoda, že jsem tyto stránky neobjevila dříve, než jsem podepsala smlouvu. M

    OdpovědětVymazat
  151. Ještě jedna možnost by tu byla, když byste náhodou měla přeplatek, který by 15 dnů po splatnosti nevrátila, tak můžete odstoupit od smlouvy z důvodu nezaplaceného závazku dodavatele.

    viz. www.energy.php5.cz

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  152. Bohemia Energy jsou neuvěřitelné svině. Naslibují levnější plyn a elektřinu a..... Tento rok jaký mi přišel nedoplatek za elektřinu jsem v životě neplatila nemluvě o tom,že odběr elektřiny byl stejný. Jsou to zloději a nic jiného

    OdpovědětVymazat
  153. Přeji přijemné prožití vánočních svátků a v příštím roce hodně štěstí
    a zdraví a aby se Vám ti, kteří Vás chtějí připravit o peníze jiným způsobem, než sami chcete, vyhýbali .


    Jenda

    OdpovědětVymazat
  154. Tomáš Vondráček30. prosince 2011 v 18:38

    Dobrý den, rád bych reagoval na vaše komentující názory s negativními odezvami na firmu Bohemia Energy.
    Opravdu nepochopím ty lidi, kteří se nezeptají při sepisování smlouvy na informace jak u bohemia energy fungují zálohy a veškeré placení co se týče poskytování elektřiny a plynu. Zjišťoval jsem tento problém a chtěl bych vám ho doufám, že co nejjednodušeji vysvětlit: Lidé, kteří jsou zvyklí po ročním vyúčtování na vrácení přeplatku se čertí u bohemia energy, že zálohy nevracejí. Ano Bohemia Energy přeplacené zálohy opravdu nevrací. Funguje to tak, že zálohy které přeplatíte se automaticky převádějí na další období a promítne se vám toto ve snížených zálohách. Bohemia energy jak asi spousty z vás neví ale zjistili jste to pozdě a nebo se o tuto informaci nezajímali má tento jiný systém oproti konkurenci. Ovšem toto je celý problém proč se lidi jako vy tady komentující čertí z důvodu toho že byli zvyklí na vracení záloh u některých i v nemalých částkách. A peníze mohli investovat z vracených záloh k jinému účelu než si je nechat na další období a tím pádem platit méně. Ovšem při převedení této nevratné částky na další rok se platí menší částka na základě vašeho přeplatku. Vy kteří jak tady píšete, že jste se upsali, vaše babičky, dědové, strejdové jste udělali jenom dobře. Bohemia energy opravdu garantuje nejnižší cenu na trhu než její konkurenti a mají to napsané ve smlouvě černé na bílém. Spousta z vás zajisté neví, že jakmile v roce 2005 jsme vstoupili do EU tak jsme automaticky všichni přešli pod RWE (Německá firma), kde nikdo z vás jistě neví, že když k vám přišli obchodníci nabízet " nejvýhodnější služby" Neptají se jakou že to vlastně chcete smlouvu tak vám automaticky do papírů nastaví nejluxusnější službu kterou poskytují. (Najdete jí v pravém rohu vašeho ročního vyúčtování kde jistě nevíte že si účtují za zákaznickou linku 24h denně a internetový přehled, který si troufnu říct NIKDO z nás nepoužívá a platíte jí opravdu zbytečně. Za Zákaznickou linku se v přepočtu ročně platí 720kč a za internet pokud se nepletu je to něco okolo 300 kč. Takže proč dávat někomu dobře je to za rok ale 1000 korun jen tak pro srandu? :-D

    OdpovědětVymazat
  155. Tomáš Vondráček30. prosince 2011 v 18:39

    Pokračování...


    Další věcí proč jsou problémy a proč vznikají na základě vašich komentářů na odstoupení od smlouvy z vaší strany jsou následující. Vy kdo jste se upsali s bohemia energy a tudíž jste podepsali nejnižší garanci ceny na trhu jste si určitě vědomi toho, že oni neporušili žádnou z jejich nabídnuté strany podmínku. A tudíž jakožto nejnižší garance na trhu je velký problém k odstopení od smlouvy ke konkurenci a to z důvodu poplatku 2500kč za plyn a 2500kč za El. Jednoduše vysvětlím: Bohemia energy má právo vás bezplatně odhlásit od vašeho stávajícího administrátora z důvodu že váš poskytovatel porušil smluvní podmínky které jste sepsali a z důvodu zase nejnižší garance na trhu. BEZPLATNĚ. Jakto? Protože jak jistě víme zdražení za tento rok je řádově o 29% Směrem NAHORU! Přesněji tento rok o 20% a v nadcházejícím roce to bude o dalších 9%. Proto když chcete odejít, z důvodu, že se vám nelíbí jak fungují zálohy a vratky u bohemia energy, tak vzniká tento problém, protože oni opravdu nic neporušili. To se jenom nezdá vám "tento problém" na který jste u spousty poskytovatelů zvyklí. Budu se opakovat ale na vracení záloh. Neříkajíc že Bohemia energy je český administrátor pod kterým před EU byli všichni zajisté spokojeni. Nebo ne? Neplatili se žádné luxusní služby :-D jako internet a telefonní linka k dizpozici 24h denně. Neříkajíc že 80 paní která neví co je internet a již 2 roky nepotřebuje v bytě nebo kdekoliv jinde telefon, tak proč za tyto služby platit?
    Určitě jsem toho zapomněl spousty vysvětlit. Proto nabízím veškeré dotazy srozumitelně vysvětlit a zodpovědět pomocí emailu na vše co bude v mých silách:email:tomik.vondracek@email.cz Ale po pročtení těchto fór a negativních komentářů na Bohemia Energy se nestačím divit jaké se tu řeší problémy.A jak jsou všichni nespokojeni, přitom si ty problémy zadělávají sami. Ale zajímavé je, že vždy za tyto problémy zodpovídá váš poskytovatel služeb. Nikoli majitel plynoměru.(VY)
    Rozhodně u této firmy neproděláte! Takže doporučuji!
    Hezkýho silvestra přeje Tomáš Vondráček

    OdpovědětVymazat
  156. Pane Vondráčku, probuďte se, píšete nesmysly
    1) přeplatky se vrací automaticky všem, jediný problém, že na vrácení mají 75 dnů, zákazník musí platit do 14 dnů.
    2) stal jste se obětí chytáku, plete si totiž slova. Je obrovský rozdíl mezi NIŽŠÍ a NEJNIŽŠÍ.
    BEE má spíš vyšší ceny, jediná výjimka je u těch, kdo spotřebovávají obrovské množství elektřiny, tam jsou levní i nejlevnější.
    3) RWE - nepřišel s EU
    4)vůbec nerozlišujete odstoupení a výpověď
    a spoustu dalšího.

    Dál již pokračovat nebudu, protože to nemá cenu.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  157. Pane Vondráčku,

    a majitelem plynoměru (a potažmo potrubí) není zákazník, ale distributor v daném kraji (RWE, E-ON, Pražská plynárenská).
    Pracuji v menší konkurenční firmě a s firmou BEE jsou opravdu velké problémy, co se týká převodu zákazníků. Naše firma zkouší převádět zákazníky, kteří s námi podepsali smlouvu a chtějí od BEE odejít, pouze ke změně ceny. Jejich smlouvy u nás "čekají" i několik měsíců, než se nám podaří je k nám převést. Tolik k BEE (nikdy !).
    H.

    OdpovědětVymazat
  158. Tomáš Vondráček30. prosince 2011 v 23:43

    Pane Anonymní.
    Samozřejmě, že východočeská plynárenská bude vždy distributor a né smluvní poskytovatel přesně tak jak jste napsal. To jsem asi vyjádřil špatně. To se omlouvám. K tomu přestupu k vaší menší konkurenční firmě, když zákazník chce a vidí v tom lepší změnu se nedivte že BEE nechce vydávat zákazníky jiné firmě. Mají z toho přeci peníze a čím déle to držejí tím větší procento úspěšnosti mají k tomu, že u nich ten dotyčný zůstane nemyslíte? Z důvodu financí. Navíc vy jako konkurent u jiné společnosti budete samozřejmě proti BEE. Jinak to ani nemůže být.
    Ovšem mám na toto názor takový, že stejně všichni kdo zakládají tato fóra jsou od takovýchto společností jako jste právě vy.
    Ovšem nechápu jak od BEE můžou přecházet bez poplatku lidé k vám, když BEE neporušilo smluvní podmínky :-/ to platíte za zákazníka přestupní poplatek?
    Každopádně nemám problémy s BEE a jsem nad míru spokojen.
    S pozdravem Tomáš

    Pane Jendo.
    Samozřejmě je to věc názoru. Každý jsme spokojený s něčím jiným. A nižší a nejnižší máte pravdu, že u větších odběratelů se to vyplácí. Já osobně jsem ale spokojený s tím co mám i na menším odběru. A zálohy které vrací BEE jsme se shodli s mým sousedem a shodli jsme se na tom všem co jsem tu napsal. Příjde mi to totiž docela dobré řešení platit měsíčně víc a přeplatek používat na další a další období. Pouze jsem vyjádřil můj názor na veškeré negativní komentáře. Aby se někdo také zastal BEE.
    Samozřejmě, že když jste proti BEE budete mi tu moct vyprávět veškeré negativní informace, které máte schované v zásobě. Ovšem máte pravdu nemá cenu pokračovat v tomto tématu s PRO a PROTI a předhánět se kdo je a není lepší. Ale ty komentáře tady jsou řešený jenom s přestupem k jinému administrátorovi a odstupem od BEE a jaké jsou s nimi problémy. Tak jsem se chtěl zastat BEE protože tady čtu jenom samá negativa.
    Na konec jsem chtěl napsat, že dnes si člověk nevybere u koho být aby neměl nějaký problém. Nejlepší řešení podle mého je měnit poskytovatele po půl roce a vždy se snažit mít to nejlepší co každému vyhovuje.
    S pozdravem a přáním krásného nového roku přeje
    Tomáš

    OdpovědětVymazat
  159. Tomáši, taky Vám přeju vše nejlepší v novém roce, všude je něco, ale pořád věřím, že jsou i solidní dodavatelé, chce to jenom, aby si člověk vybíral sám a nedal na to co mu jíní nakukaj.


    Zdraví

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  160. Dobrý den a krásný celý nový rok všem. Dovolím si jen krátce, za správce tohoto webu:
    Celá debata o BEE a ostatních energetikách se na tomto webu začala řešit proto, že prodejci společnosti BEE skutečně a prokazatelně ZNEUŽILI JMÉNO MÝCH RODINNÝCH PŘÍSLUŠNÍKŮ ve své prodejní kampani. BEE tuto chybu po dlouhé době a mimořádně komplikované komunikaci UZNALA A OMLUVILA SE ZA NI. Tolik rešerše celého případu, k němuž se později rozvinula širší dikuse. Říkám to proto, abych zdůvodnil, proč na tomto fóru zcela legitimně MOHOU K TOMUTO TÉMATU PŘISPÍVAT ANONYMNÍ PŘISPĚVATELÉ! JE TO PROTO, ŽE SE TÉMA TÝKÁ SPOLEČNOSTI, KTERÁ JIŽ JEDNOU NĚČÍ JMÉNO PROKAZATELNĚ ZNEUŽILA - respektive připustila, aby tak učinili její prodejci a dlouho se vyhýbala odpovědnosti. NEJSOU LI PŘÍSPĚVKY VULGÁRNÍ, NEBO JINAK NEVHODNÉ, MAJÍ ZDE MÍSTO I TEHDY, JSOU LI ANONYMNÍ. howg. Lip

    OdpovědětVymazat
  161. Varuji všechny před firmou Bohemia Energy Entity.
    Uzavřel jsem smlouvu na dobu určitou na 24 měsíců s tím, že po ukončení této lhůty se tato doba mění na dobu neurčitou. Ale firma BEE v tichosti změnila svoje Všeobecné obchodní podmínky, kde je napsáno, že smlouva na dobu určitou se prodlužuje o tuto dobu a to opakovaně, pokud zákazník neoznámí firmě BEE, že nechce prodloužit smlouvu na jejich předepsaném formuláři. Já jsem na to naletěl a zaplatil smuvní pokutu 6000 Kč dle jejich nového ceníku. Tak pozor na tuto firmu, je problém ukončit smlouvu.

    OdpovědětVymazat
  162. Zvýšení ceny elektřiny

    Dobrý den, chtěl bych Vás upozornit, že BEE od 10.2. zvyšuje ceny elektřiny, tudíš, pokud Vás mailem nebo doporučeným dopisem na zvýšení ceny do 10.1. upozornili a současně Vás poučili o možnosti odstoupení od smlouvy, tak máte možnost odstoupit od smlouvy až do 31.1. Pokud ne, tak můžete odstoupit od smlouvy na dodávku elektřiny až do 10.5.2012.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, mám na vás velký dotaz.Můj přítel v loňském roce podepsal smlouvu na dva roky 31.10 2011.Bohužel jsme zjistili až teď co jsou zač a nestihli jsme do 30dnů odstoupit od smlouvy..Nikdo nás neinformoval ani mailem a ni doporučeným dopisem o zdražení elektřiny...Můžeme tedy odstoupit od smlouvy?
      Děkuji za odpověď

      Vymazat
  163. Můžete odstoupit buď sám nebo za Vás odstoupí nový dodavatel, když si to s ním dohodnete. Více na www.energy.php5.cz .

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  164. Pozor Pozor Pozor další chyták BEE na zákazníky: cituji z podmínek v ceníku:

    10. Pokud zákazník nedodrží dobu, na kterou smlouvu sjednal,
    bude mu v konečném vyúčtování připočtena sleva
    vůči tradičnímu dodavateli, která již byla poskytnuta od
    počátku dodávky. Za zbylé období mu bude vyúčtována
    dodávka v cenách dominantního dodavatele včetně
    poplatku za průkaz garance nižší ceny.

    Tak že k 6000 Kč ještě další poplatky, pokud by tyto poplatky byly účtovány v souvislosti s odstoupením podle zákona nebo obchodních podmínek, obraťte se okamžitě na Energetický úřad, sám se na něj obrátím s dotazem, jak by se mělo postupovat.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  165. Včera u nás byli z BEE jsme důchodci a vidina levněší elektřiny a plynu byla veliká a tak jsme podepsali a teď když čtu ty recenze tak jsem z toho celá špatná co máme teď dělat poraďte Marta

    OdpovědětVymazat
  166. Dobrý den, to není katastrofa, spíš začátek lepšího nakupování energie.
    Máte 30 dnů na odstoupení od smlouvy,návod na odstoupení najdete na mých stránkách www.energy.php5.cz.

    Je potřeba se podívat na téže stránkách na kalkulátory, zadat si spotřebu elektřiny a plynu a kouknout se, kolik lze ušetřit. Věřte, že na trhu nejsou jenom darebáci, přečtěte si diskusi a vyberte si.

    Pokud budete potřeboval, rád poradím

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  167. Pozor BEE ztáhlo zdražení elektřiny, nelze odstoupit.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  168. Omlouvám se za mylonou informaci, BEE si ze mne udělali srandu. Zvýšení ceny od 10.2. platí, navíc výrazně zvýšili pokuty.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  169. Dobrý den, taky jsme naletěli a uzavřeli smlouvu 6.10.2011 a dosud nám od nich nic nepřišlo, jestli máme změnit zálohy, jesli se mění cena,atd. Takže nevím, jestli se to dá ještě zrušit nebo co v tomto případě dělat. Poradí mi někdo? Děkuji..

    OdpovědětVymazat
  170. Dobrý den, to že jste uzavřeli smlouvu je rozhodující, je jedno že jste dosud nedostali žádnou zprávu nebo nezačaly dodávky.
    Je potřeba se zeptat původních dodavatelů, jak je to s Vaším odběrným místem, zda je tam žádost BEE o ukončení smlouvy.
    Pak se podívejte na kalkulátor a rozhodněte se, zda zůstanete u původního dodavatele nebo přejdete k ještě někomu jinému někomu.
    Teď máte jedinečnou příležitost ukončit smlouvu jak na plyn (až do 22.3.) a elektřinu (až do 10.5.). Smlouvu ukončíte odstoupením, jako nesouhlas se zvýšením ceny elektřiny i plynu.

    Kalkulátory, návod jak odstoupit je na mých stránkách www.energy.php5.cz

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  171. Děkuji, Vaše stránky jsou dobré. Od původního dodavatele mám Přijetí výpovědi.Zatím od BEE nepřišlo žádnou poštou nic o zdražování. Jen se ještě chci zeptat, zda mám čekat s odstoupením do 10.2. a pak poslat odstoupení nebo můžu už teď. Děkuji..

    OdpovědětVymazat
  172. Od BEE nic nepříjde, zdražování si zkontrolute na jejich cenících. Zaslat odsoupení můžete ihned, nemusíte čekat do 10.2., termín ukončení smlouvy je teď do 29.2. Pozor, musíte mít uzavřenou smlouvu s novým dodavatelem.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  173. Dobrý den,
    má prosím někdo zkušenosti s dodavateli elektřiny 3E nebo UET? Jsou leší než BEE?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Varování! Nenechte se přesvědčit touto firmou ! Je to katastrofa! Nechají Vás podepsat smlouvu - jsou to specialisti na důchodce. Vědí jak na ně ! Pokud jim pošlete v zákonné lhůtě 30 dnů odstoupení od smlouvy vůbec nereagují. Nikdo se neobtěžuje odepsat,nebo zatelefonovat. Počkají 3 měsíce a pošlou Vám storno poplatek. Do konce roku 2011 byl 2.500Kč. Od ledna 2012 je to 6.000 Kč, a tvrdě ho vymáhají a vyhrožují.Je to firma.která vydělává storno poplatkama.Obraťe se na ČOI a É R Ú ochranu spotřebitele sídlí v Jihlavě. Zdravím.Karel

      Vymazat
  174. Dobrý den

    3E jsou rozhodně lepší než BEE, ale pokud k nim chcete, tak rozhodně to zařiďte přes pobočku v Uherském Hradišti tel: 577 440 029 nebo pište na info-uh@3-e.cz. Ukončení smlouvy s BEE zařídí sami, máte to bez starostí.

    UET neznám, ale každá společnost bude lepší než BEE.

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  175. Dobrý den, hledám nového dodavatele elektriky a mezi nejlevnějšími jsem našla společnost Amper Market. Má s nimi někdo zkušenost? Nebo mi poraďte koho.Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  176. Amper Market
    Odsoupit si musíte sami, oni nabízejí odstoupení u smluv na neurčito.
    Na diskusi si někdo stěžoval, že AM zapoměl sepsat smlouvu s distributorem, ale to se asi stává.
    AM nevrací přeplatky, započítávají je do dalších období.
    Odpovídají na maili, jsou vstřícní.


    Jinak je lze doporučit.


    Jenda

    OdpovědětVymazat
  177. Zkuste se podívat na stránky Elimon.cz, nabízí kvalitní služby jak v distribuci plynu, tak elektřiny a nakonec i uhlí..

    OdpovědětVymazat
  178. Dneska mi volala manželka, že za dveřmi bytu jsou dva chlapy a říkají, že jsou z Energetiky. Když jim sdělila, že nemáme o nic zájem, nedali se odbýt a stále naléhali. Jelikož jsem byl nedaleko, vyrazil jsem domů, zavolal Městskou policii a ženě poradil ať se zamkne.
    Na místě strážnici už lustrovali dva sebevědomé a arogantní mladíky v kvádrech.
    Když jsem jim řekl, že jsou na soukromém pozemku (jsme panelový dům v soukromém vlastnictví), řekl jedem z nich, že sousedé chtějí být taky informováni.
    Již jsem několikrát z našeho domu v minulosti vykázal podobná individua.
    Když vidím jejich praktiky uplatňované při prosazování svého zájmu, je mi zle a zároveň mi to říká, že se budeme proti nim bránit.
    Manželka z toho byla docela vyděšená.
    Oni se představují jako pracovníci známých dodavatelů a lidé se bohužel někdy nechají podvést.
    Budu varovat své sousedy, aby nikoho nepouštěli do domu a asi budu muset při příštím možném setkání s těmi vetřelci přitvrdit.
    Mety

    OdpovědětVymazat
  179. DOBRÝ DEN. RÁD BYCH VÁS INFORMOVAL, ŽE JSEM VYMAZAL DVA Z POSLEDNÍCH ANONYMNÍCH PŘÍSPĚVKŮ (REAKCE NA PŘEDCHOZÍ KOMENTÁŘE DISKUTUJÍCÍCH), KTERÉ Z MÉHO POHLEDU NEBYLY ANI VĚCNÉ, ANI UŽITEČNÉ, POUZE NEUCTIVÉ K OSTATNÍM. DĚKUJI, LIP

    OdpovědětVymazat
  180. Dobrý den všem,
    pracuji jako energetický analytik v poradenské společnosti a mám dlouhodobé zkušenosti z tohoto prostředí.
    Umím zařídit odstoupení od smlouv těchto energetických společností naprosto bez sankcí nebo poplatků a to bez ohledu na datum podepsání. V případě jakýchkoliv problémů nebo dotazů mě kontaktujte na 739 787 690. Třeba i jen pro více informací

    OdpovědětVymazat
  181. CHTĚL BYCH POŽÁDAT POSLEDNÍHO PŘISPĚVATELE O UVEDENÍ E-MAILOVÉHO KONTAKTU A JMÉNA/SPOLEČNOSTI. V OPAČNÉM PŘÍPADĚ BUDE POSLEDNÍ VÝŠE UVEDENÝ KOMENTÁŘ VYMAZÁN. ZA PONĚKUD DIREKTIVNÍ ZÁSAH SE OMLOUVÁM,ALE JDE MI PRIMÁRNĚ O CO NEJVĚTŠÍ TRANSPARENTOST VŠECH "FIREMNÍCH" SDĚLENÍ, KTERÁ SE MOHOU NA TOMTO MÍSTĚ OBJEVOVAT. DĚKUJI ZA POCHOPENÍ. SPRÁVCE TOHOTO WEBU, LIP.

    OdpovědětVymazat
  182. Jsem ze společnosti Optimal-energy.cz, a.s., snažíme se vzdělávat širokou veřejnost a zamezit podpisu smluv nevhodných pro klienty. Sami se jim snažíme vysvětlit jak se vyznat v cenících, nepodepisovat zpravidla smlouvy na delší dobu než jeden rok, dát si pozor na storno poplatky apod.

    Řešíme téměř jakékoliv problémy v oblasti energií. Vzhlede k výše uvedeným několikaletým zkušenostem nám lid mohou i pouze nezávazně zavolat a my se o ně rádi podělíme. Doufám, že takto je to transparentní. Sám můžete zavolat a rád se s Vámi o energiích přátelsky pobavím

    OdpovědětVymazat