středa 10. března 2010

Moribundus

Příští rok půjde do školy. Holka. Báli jsme se, protože narozdíl od kluka se do školy těší. A znáte to, kde jsou očekávání, bývá i zklamání. Kluk se netěšil a jak mu to tam pěkně jde!

Tak jsme ji raději k zápisu vzali hned na dvě místa: Do školy, která nám přišla jako obstojný kompromis, a do školy, kam chodí kluk, a která působí tak nějak víc "žádoucně". Po těch čtyřech letech, co tam chodí on, přpouštím, že "žádoucně" spíš jen působí, ale při tom minimu informací, které můžete před čtyřicítkou mít, pokud jde o to, jak budou vaše děti snášet  konkrétní ústav, je i tohle celkem hodnota.

Zápis v té kompromisní škole proběhl sice později, ale vyjádřili se rychleji, protože jsou no-nonsense a mají menší potřebu předstírat univerzitu. Z té "žádoucí" školy přišla bumážka až o dva týdny později. Ale stálo to za to.

Stálo tam:

"Ředitelka základní školy, jejíž činnost vykonává Základní a mateřská škola XY, tam a tam, rozhodla dle ustanovení  XXX (změť paragrafů, odstavců a písmen) o předškolním, základním, středním, vyšším, odborném a jiném vzdělávání, a v souladu se zákonem YYYY (změť paragrafů, odstavců a písmen) takto:

XX (Holka) narozená DDMMYY, bytem ZZZZZ (adresa) se od školního roku 2010/2011 přijímá k základnímu vzdělávání v základní škole, jejíž činnost vykonává Základní a mateřská škola XY, tam a tam."

Jako by to z huby vypadlo moudrým ranhojičům z Dařbujána a Pandrholy.

Nechci ale pořád vypadat jako hnidopich. Dívám se na to z lepší stránky. Najednou mám o informaci víc o tom, jak bude moje dítě snášet konkrétní ústav, i když už mi ručička na tachometru šplhá na čtyřicet. I to může být celkem hodnota. 

Otázka je, jak s tím budu umět naložit.

Lip

Žádné komentáře:

Okomentovat