neděle 2. května 2010

Tleskačovo

Cyklisti a letci - z dnešního pohledu dvě tak odlišné skupiny. Ale dřív, a myslím tím hodně dávno, to byla více méně jedna parta. Jedna parta lidí, co věřili, že s řetězem, ráfkem a duší rozhýbete de facto cokoliv. Tleskač byl jen takový "bájný pták", symbol, který tohle přesvědčení vyjádřil hodně graficky.
...
Na Točné je místo, kde se ty dva světy ještě pořád protínají. Na letiště se snášejí uřvané vrtuláky nebo ticháčkovské větroně, opodál pobzukují zmenšeniny modelářů a v hospodě na kraji louky to všechno sledujou bajkeři u piva.
...
Jel jsem dneska okolo a než mi hospodská natočila Plzeň, vypadlo z ní, že do konce května končej. Dostali od majitele výpověď a napříště tam má být nějaká vícehvězdičková restaurace a bůhvícoještě. Tak pokud byste si chtěli udělat malý výlet na kole, a na místě, kde se lítání ještě pořád drží za ruce s kolistikou, si chtěli dát pivko, máte posledních zhruba 30 dní.



Je tam teď opravdu hezky....až tak, že si říkáte, jestli to nové, co se tam objeví, bude aspoň z poloviny tak příjemné.

Přijde mi, že by to mohlo bejt hezký pravidlo. Když nový majitel něco zruší, protože má s nějakým místem jiný plány, bylo by hezký, kdyby se považovalo za "slušné", aby to, co tam pak postaví, udělá nebo zdývelopuje (to asi nejvíc), bylo aspoň z poloviny tak dobrý, jako to, co zrušil. 
...

Pokud jde o Tleskačovo na Točné, uvídíme...

Lip

Žádné komentáře:

Okomentovat