středa 5. ledna 2011

Patlámo Patlámo II.: the age of Lorem Ipsum

Kdysi, a bylo to dávno tak, když to teď čtu, přijde mi to zase nové, psal jsem tady o Patlámech. Zajímavý fenomen, tahleta Patláma.

Patláma jsou hanťovské činnosti zdánlivě bez jakéhokoliv významu, v nichž můžete - když budete opravdu chtít - dosáhnout mistrovství neomezeni praktickým účelem. Takový dadaistický Oskar, dalo by se říct.

Už jsem to téma nechal zapadat prachem, ale rozfoukal ho dnes okoloprojíždějící vysokorychlostní Internet. Při náhodném orientačním běhu Googlem, narazil jsem na Lorem ipsum generátor. Znáte to - Lorem Ipsum - ten text v cizím jazyce, kterým mluví hlavně lidi z DTP a designu a jinak nikdo.

Takže dobrá zpráva: po Google transce můžete si rozšířit své jazykové kompetence on-line taky tady. A vydat třeba knihu. V LoremIpsumštině.  Úplně jsem si vzpomněl na L., jak odevzdávala dimplomku na poslední chvíli a šííííleně při tom riskovala. Měla Abstract a pak nic. Tak to nic vytiskla na 60 stran - pochopitelně bílých - a nechala je svázat. Po víkendu a 59 stranách pak přišla v pondělí s rozhořčeným výrazem na studijní a mohla si tam hlavu ukroutit, jací že jsou v té knihvazně lemplové. No představte si, úplně jí tam zapomněli dát písmenka! Tak to teď nese už zase v pořádku a tu knihvaznu, tak tu určitě zažaluje...

Doba bez Internetu byla strašně stresující. Skoro se vsadím, že kdyby tehdy existoval Lorem Ipsum generátor, mohla si L. víkend o 59 stranách klidně ušetřit.

Diplomku by měla stiskem Enteru hotovou a pokud by se na to někdy přišlo, tak snad jedině, kdyby ji v habilitační práci citoval nějaký plzeňský profesor práv...:)

Bílé papíry jsou mrtvé, ať žije Lorem Ipsum!

Lip

P.S. Co dodat? Snad jen Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum est nisl, semper non consequat quis, luctus eu est. Nulla in nunc id leo euismod sodales. Proin et consectetur risus. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Mauris leo eros, tincidunt vel iaculis sed, dictum sed metus. Donec vitae mi nec erat varius pretium. Morbi ac volutpat libero. Nulla a sapien a tellus tempor faucibus cursus nec nulla. Aliquam erat volutpat. Cras convallis placerat sapien sit amet blandit.


Nic víc, niíc míň.

Žádné komentáře:

Okomentovat