sobota 24. září 2011

Perioda, prášky a pokora

Zkoumali jsme prášky na bolest a co si o nich lidi myslí. Prášky na bolest patří k těm momentům v životě, kdy si uvědomujete svoji konečnost. Zuby, záda, hlava a menstruace. Většinu lidí trápí jen něco z toho, tudíž je to zkušenost diseminovaná a musí se zkoumat centrálně. Tak jsme to udělali.
...

H. psala zprávu. Psalo se jí dobře o zubech. Psalo se jí dobře o zádech. Psalo se jí dobře o hlavě. Ale špatně se jí psalo o té periodě. Leckomu se o ní špatně mluví, ale psát o ní je zřejmě ještě trochu náročnější záležitost.
...

Když píšete zprávu, hodně pomáhají obrázky. Obrázky vůbec hodně pomáhají. Pro každého, kdo píše, jsou obrázky něco jako prášky na bolest pro ty, co je něco bolí. Mají rychlý účinek. H. chtěla obrázky, které to, co nedokáže vypsat, předají rychle a emocionálně silně. A tak se poradila s L.
...



Když řešíte problém, pomáhá možnost poradit se stejně, jako prášky, když vás něco bolí. Předpokladem  radění se je dialog. Jednou z jeho forem, která pomáhá tam, kde není po ruce instantní znalost, může být kreativní brainstorming. Kreativní brainstorming totiž pomáhá, když nevíte co nebo jak, ale musíte na to přijít. Podobně jako prášky, když vás bolí něco, a nevíte co.
...

L. a H.  začaly brainstormovat.
...

J., V. a já jsme měli na práci spoustu jiných, a mnohem důležitějších věcí, než brainstormovat o periodě, a tak jsme jen tak na půl ucha poslouchali. I když posloucháte jen tak na půl ucha, zabolí vás, když slyšíte něco, co za to půlucho moc tahá. A to, co nabrainstormovaly H. a L. nás tahalo za uši do té míry, že jsme spontánně, bez domluvy vstali a začali L. a H. vysvětlovat, jaké obrázky dát do té zprávy, aby bylo čtenáři hned jasné, jaké to je, mít menstruační bolesti.

No jasně, děláme oboru už dlouho a rada od zkušenějšího přece vždycky pomáhá. Rychle a účinně, stejně jako... no třeba ty prášky.
....

Holkám jsme to všechno vysvětlili a měli jsme z toho dobrý pocit. Vyrazili jsme domů, kde jsme si, protože jsme měli dobrý pocit z toho, jací jsme to borci, dokonce pohráli s dětmi a kočkami. A připadali jsme si jako šampióni s černým páskem v FMCG, OTC, RX a jánevímvčemještě. Když už umíte holkám poradit i s tím, jak vizuálně symbolicky vyjádřit subjektivní potíže s periodou, musí to být poslední meta před osvícením.

Navíc, uděláte-li dětem a kočkám radost tím, že si s nimi pohrajete, v situaci, kdy se cítíte jako borci, ještě to ten pocit umocní, protože udělat někoho šťastným je ještě větší důkaz, že jste borci, než když to jenom tak subjektivně cítíte. Diamantový pásek. Nirvána. Osvícení. Jsme tam!
....

Druhý den děti ráno plakaly, že je bolí ucho, a kočky si ho začaly přední packou do krve drbat. Když se neuhlídáte, a stane se vám, že jste tak chucpe, abyste radili holkám, jak zobrazit subjektivní pocity při menstruaci, ačkoliv jste Ypsilon, musí se to někde vyboulit. Je to tak. Když necítíte, jak vás vaše vlastní blobost tahá za vaše vlastní uši, vrátí se vám to na dětech nebo na kočkách, které máte rádi.

Zpátky na značky, maminko. Musím ještě móoooooc učit.
...

Lip

Žádné komentáře:

Okomentovat