středa 14. září 2011

Pozdrav do Seattlu

Tímto zdravím Michala V., občana města Seattlu, s nímž jsme se narodili ve stejný den a líbily se nám podobné dívky. Který podobně jako já, ale dřív, měl rád Libeň, a který teď, o poznání později, češe se taktéž podobně. A kterého jako mě, po čtyřicítce překvapují příležitostné kompulzivně skorolevicové pocity, na něž zatím není úplně připravený, což kompenzuje četbou. V tom se teda lišíme, ale já to doženu.
...

Chvíli nám bylo divný, jak to, že se nám ty pocity dějou teď, skoro v dospělosti, když Pavel Tigrid říkal, že to má být opačně - od komoušství k individualismu - dáno tím, jak člověk bere rozum a větší peníze, což ho pudí postarat se o sebe sám.



Nakonec jsme usoudili, že to asi bude proto, že Tigrid se narodil rok před tím, než do toho Tatíček se Štefánikem práskli a upekli si to siamský dvojče, který oddělili teprve před 19 lety, a tudíž měl úplně jinou historicko-biografickou zkušenost. Jakoby jel vůči nám v protisměru v nějaký jiný káře.

Chvíli jsme se v tom ještě plácali, a pak jsme se přeci jen shodli na tom, že měl Pavel Tigrid asi nakonec pravdu, protože ty příležitostné kompulzivně skorolevicové pocity nás zaplavují nejvíc v situacích, kdy máme chuť se o sebe postarat sami, ale úplně se nám to nedaří. Čili ta dospělá motivace by tu byla, ale kulhá to ve výkonech.
...

No, ale abych nezapomněl, Michal se má fajn a chválí si letošní úrodu rajčat na backyardu a taky vás zdraví. Já teda tímto zdravím Michala.

A samosebou, salamalejkum.

Jdu dopsat tu prezentaci.
...
Lip

Žádné komentáře:

Okomentovat