neděle 22. listopadu 2009

Poutníci Po Půnebí



Poutníci Po Půnebí (3P/Palatal Pilgrimage) je nová nezávislá občanská iniciativa na podporu Otevřené společnosti. Klade si za cíl podporovat Otevřenou společnost návštěvami nově Otevřených restaurací, barů, kaváren, čajoven a bister, které do zatuchlého domácího HORECA rybníčku přivádějí potůčky nových trendů a inspirace.
....

Tak, a jsem spokojenej. Takhle nějak by to doufám uvedla Saskia Burešová nebo Saša Hemala a nic menšího mi nepřijde téhle nové iniciativě dost hóch! Minulou neděli u nás byla NUK s JAP a povídali jsme si o tom, co se kde vylouplo za nová zajímavá místa.

Dohodli jsme se, že každou poslední sobotu v měsíci zorganizujeme návštěvu zajímavé restaurace, bistra, atd. z řad těch, o kterých se ještě moc nepíše, ale které jsou tím pádem o to zajímavější.
No a tak vlastně vznikla tahle idea. S vědomím toho, že když budeme chodit jen ve čtyřech, po dvou pokusech to zhasne, protože se nám nesejdou pracovní kalendáře. Takže jsme si říkali, že namísto "uzavřeného spolku" pojmeme celou záležitost jako otevřenou občanskou iniciativu:)) Někde tady na Oku - a později třeba i někde jinde - bude viset kalendář nejbližších akcí: kdy a kam budeme dělat rezervaci. Je potřeba jenom dát s předstihem vědět, abychom zarezervovali dostatečný počet míst, a pak prostě přijít. Nebo to zkusit jen tak na blint.  A nebo si pak přečíst na akci krátkou recenzi a rozhodnout se, zda tam  vyrazit někdy po svých či nikoliv.
Mělo se to původně jmenovat Gourmet Klub, ale jak už to tak chodí (i s Okem to tak bylo), tohle jméno už si někdo vzal a navlík ho na svůj vlastní projekt. A navíc zní ten klub tak nějak elitářsko-prospěchářsko-materialisticky. Takže Poutníci Po Půnebí. Dost hezké jméno, myslím.

Tuto sobotu jsme zahájili malým úvodním soiré ve  Vínografu v Míšeňské ulici na Malé Straně. Moc o něm psát nebudu. Podívejte se na jejich web a dozvíte se všechno. Seděli jsme nahoře v baru a pili z otevřených lahví: nejlepší byly  Horák, hibernal 2008 pozdní sběr, v. pavlovice, nadzahrady, polosuché  a Sonberk, ryzlink rýnský stříbrný 2008, popice. Můžeme to říct odpovědně, protože jsme nabídku bílých posuzovali dvoufázově - nejprve odzdola nahoru a pak shora dolů. 

Ceny v zásadě mírné - od půl sedmé do půlnoci za 360 Kč na hlavu, a to včetně několika moc dobrých sýrových talířů  a panáčků na konec. Ráno bez zbytečných bolestí hlavy:)) nicméně ty sýry v noci trochu tlačily v žaludku...A slečna za barem moc fajn. Tolik krátká recenze. Běžte, je to celkem příjemné místo pro sychravé podzimí večery - překvapivě klidné, na to že jste téměř v centru malostranského turistického uragánu. Mimochodem, musí tam být ještě "sklep" - aspoň podle toho webu - tak to někdy příště:))

No, a teď k dalším krokům. Příští dobrodružství Poutníků Po Půnebí je naplánované na 23. ledna 2010 od 18.30. Destinace - Kardamon Klub - nově otevřená cestovatelská restaurace, která se orientuje na blízkovýchodní, sereroafrickou a indickou kuchyni. Čili Orientální orientace.

Jestli se chcete přidat, dejte vědět sem. Jestli se vám to zrovna nehodí, nevadí. Koncept téhle restaurace - pokud lze věřit jejich webu - si vyžádná ještě několik návratů. A nebo tam samozřejmě můžete jít někdy jindy s někým jiným:)) Když tak pak napište, jaký to bylo.

Dál chystáme určitě Papriku  a - mnohým z vás už notoricky známou - Rana. Ostatní záleží na tom, co kde objevíte. Pište, navrhujte, nepřestávajete slídit:))
...

Lip a 3P

2 komentáře:

  1. Moc moc hezky jsi to napsal!I Edvardu de Bono by se to líbilo jistě ;-) NUK

    OdpovědětVymazat
  2. No, opravdu moc hezky si to sepsal. Myslím, že Saša by se nenechal dlouho přemlouvat na nějaké to vimeo...
    Taky sem ti chtěl poděkovat za půvabný půdorys chřtánu, kterýžto mi vrhl zpět do lůna etymologie, až nám z toho málem doma vypadlo mluno.

    JAP

    OdpovědětVymazat