sobota 11. prosince 2010

Flipchart publishing, Inc

Už hrozně dlouho nosím v hlavě obsedantní myšlenku vydat učebnici angličtiny sestavenou z lekcí, které najdete ve firemních zasedačkách na flipchartu, když tam přijdete na schůzku. Všimli jste si toho? Přijdete na mítink a v zasedačce stojí popsaný flipchart.

Písmo je úpravné, polotiskací, připomínající Comenia script - jasný otisk prstu rodilého mluvčího, který přijel do Srdce Evropy napsat svůj První Velký Román. A než to dotáhne, pár let učí české menedžery engliš.

Kdykoliv někam přijdu, vždycky je na flipchartu užitečná lekce. Nejčastěji z angličtiny, tak proto mě to kdysi napadlo. Ale stále častěji si všímám, že z materiálu, který se v zasedačkách nechává zetlít, bylo by klidně možné vydat celou edici přiruček. Business practice essentials, Sales strategy for intermediate and advanced students, Creative accounting ale třeba i Corporate social responsibility in emerging markets. Zkrátka cokoliv.

Možná by to dalo i na pěknou americkou komedii se Sandrou Bullockovou, která, co by rozvedená maminka s hypotékou na krku donucená po večerech uklízet ve firmách, díky spontánnímu samostudiu flipchartových lekcí zachrání od zkázy firmu svého oblomovského zaměstnavatele, Richarda Gere. A svůj spásný skutek pak dokončí velkorysým gestem lásky u oltáře. The end.
....

Zase jsem si na to vzpomněl v Olomouci, v hotelu Gemo. Na flipchártu tam byly lekce z mé připravované nové knihy "Effective Christmas Management".Shodou okolností zrovna ta nejvýživnější část celé látky. Posuďte sami:



1. Klíčovým krokem je příprava efektivního Christmas plánu....


2. A stejně důležité je implementovat některé z priorit Christmas plánu v co nejdratším čase... (viz příklad zdařílé implementace přímo nad flipchartem.)



Doufám, že letos v Gemu stihnu ještě kapitolu 3 (Výběr dárků v krizi) a 4 (Měření efektivity vánočních dárků).
....

Po novém roce bych pak chtěl nezmeškat kurz, jehož první, asi pilotní lekce začala už zřejmě v listopadu: Rukověť pragmatického vedoucího oddělení prodeje - vydání pro Střední a Východní Evropu a Tahiti. Přikládám jen malý teaser ....


Více se dozvíte až v tištěném vydání publikace. Ptejte se u svých oblíbených knihkupců...
....

Lip

Žádné komentáře:

Okomentovat