středa 1. prosince 2010

McČasáky. I'm lobbing it!

"To lob = hodit vysokým obloukem" Anglicko-český slovník


V McD vám to teď, milé holky a vážení kluci, hodí vysokým obloukem nejen na tác, ale i na papír. McSport je McČasák a jeho nevysloveným leitmotivem je něco jako "Olympionici by kupovali BigMac".


Zajel jsem  k Rolandovi McD pro trochu domácí stravy, protože jsem byl pár dní mimo Prahu a po návratu jsem si připadal vykořeněný. Udělal jsem dobře. Kromě kořeněného McWrapu jsem  měl šanci potěšit se něčím ještě pikantnějším.

Čte se to jedním dechem a přísahám, na choking hazzard ani nepomyslíte. Roztajete už při úvodníku: "Milé holky a vážení kluci!" 


A pak už je to jen lepší a lepší. Ochutnejte:


Strana4/McSport News:
Plzeń se stává městem fotbalu. Hráči tamní viktorie v létě triumfovali na Ondrášovka Cupu a starší žáci.... vyhráli McDonald's Cup..... Velkou zásluhu na tom má .... kapitán Pavel Horváth, jenž skvěle diriguje mladší spoluhráče. Před lety na jedné z charitativních akcí McDonald's potěšil děti za pultem, teď pro změnu rozdává radost svými výkony na trávníku.  
[Jen mě překvapuje, že korporátním právním oddělením tak hladce prošel výraz Děti za pultem. Možná je to ale jen  takový testovací balónek připravovaného značkového obsahu pro nějakou McCoolovou televizi..]

Tamtéž:
Král minulé sezony v běžecké lyžařské stopě Peter Northug poradil recept na úspěch: "Každý den si kromě tradičních těstovin dám alespoň jeden hamburger od McDonald's." A že mu to po něm na těch jeho prkýnkách paraádně běhá a bruslí!
A v tomtéž článku:
Milovník hamburgerů, coca-coly a bonbonů vyhrál celkově i Světový pohár, když na trůnu vystřídal našeho Lukáše Bauera, který skončil druhý...
[Je to jasný, zatímco opravdoví borci trénovali ve stínu dvojítého zlatého oblouku, looser Bauer proflákal předsezónní přípravu v KFC!]

Strana5/stále v sekci McSport News:


Komu to ti kluci asi píší?..... Jelikož se jedná o snímek z fotbalového Poháru Ivana Haška (který vyhrál výběr McDonald's), tak to bude nejspíš zprávička rodičům či kamarádům, jakže si jejich tým v turnaji vede.
[McBodejť!]

Strana8/Talent - rozhovor se zimní multi-instrumentalistkou Ester Ledeckou

Jsi pořád na cestách, baví tě vůbec cestování? Nebo se osypeš, když máš vlézt do auta? Zatím to není tak horký, dá se to zvládnout.
Bývají takovou oázou na tvých cestách restaurace McDonald'sStravujeme se tam, jednou za čas si to můžu dovolit. Úplně nejvíc mi chutnají zmrzky McFlurry. Ty mám ráda.
[Té novinářské figuře v druhé otázce se říká "lety z Oslího můstku" a nepřekvapí, že ani v této disciplíně se nadějná lyžařka nenechá zaskočit.]

Strana9/Fotostory


Připravit, zamířit, pal!
Nedávno se biatlonistka Veronika Vítková učila vařit kávu a obsluhovat hosty v McCafé, o pár týdnů později se naopak ujala role učitelky sama - na střelnici v jabloneckých Břízkách zasvěcovala své kolegy z týmu nadějí McDonald's Olympic Hopefuls
[McDonaldovi Olympičtí Nadějeplní umírají poslední. Logicky, páč jsou po zuby ozbrojení...]

 Strana 12/ rozhovor s freestylovým karatistou Davidem Stránským
Když nechodí nabídky na reklamy a divadlo, tak se musíš asi docela otáčet, co? Jsem vděčný, že mohu trénovat sám i se svěřenci a klienty ve Sportovním centru na Palmovce, že mohu spolupracovat se servisem Autotechnologi Mercedes Benz, že mám podporu Infinity Baru na pražské Flóře.... Sponzorská podpora je nakonec alfa i omega prakticky všech sportů v Česku. Nakonec v McDonal's, který u nás, co vím, také sport podporuje, by o tom asi mohli vyprávět."
[A kdyby se snad Davidovi stalo něco se zády, vždycky si na ten seznam může přihodit Kosmodisk...]

Strana 16/McDonals Cup

Tady máme dvoustránkový důkaz, že McDonald's by opravdu mohl o podpoře sportu vyprávět. A tak o ní vypráví - čistě pro případ, že by to nebylo z předchozích stránek zřejmé.

Strana 20/rozhovor s Jaroslavem Kulhavým

Dozvíme se i to, že Jaroslav je biker a cyklista. Obojí, prosím pěkně, zároveň!


Strana34/Dovolená bez míče - rozhovor s basketbalistkou Kateřinou Elhotovou
Když máš volno, zajdeš si do Mekáče, nebo ti fast foody nic neříkají? Někdy na to mám chuť. Po soustředění, kde pořád jíme kuřecí maso a těstoviny, si s holkama zajdeme na hambáče nebo něco podobnýho. 
[Hambáč bez míče i s míčem - kuřecí je o ničem!]

Strana36/SMS anketa o ceny


[Zde jen obava, zda v otázce 5. Chtěl/a bych více článků o... snad nedopatřením nevypadla  nabídka odpovědi e) O McDonald's. Teda aspoň mě tam už teď chybí...]

Poslední 3 strany/ Uzavíráme seznamem adres jednotlivých provozoven a šikovným tipem na tradiční svatoštěpánský vandr...



Zadní obálka/U McDonald's si to užijeme všichni
Je to tak, takovou pohodu rodina s dětmi zažije jen málo kde. Každý si vybere, co má nejraději, ať už je to oblíbený sendvič, čerstvý salát, zmrzlina nebo výborná káva. A je nám fuk, jestli si vaše děti udělají z hranolek upíří zuby nebo se mezi jídlem sklouznou na klouzačce. Proto se u nás všichni cítí dobře. Tak přijďte a prostě si to vychutnejte!
....

Časopis posvátně ukládám do tašky, ještě si utírám umaštěnou ale spokojenou tvář McNapkinem a jen tak, pro ten dobrý pocit z vlastní spontaneity si dávám dvě jízdy na skluzce. Z auta se naposledy vděčně ohlédnu  za rozsvícenými výlohami a jedu domů. Na rádiu Etno hrají adaptaci lidové písně "A když bylo před kostelem, hádala se duše s tělem...." Cítím mír, pohodu a harmonii. Asi je to tím, že jsem dal tělu, co bylo Tělovo, a duši co bylo Dušovo:  Eat Junk, Read Junk! I'm lobbing it...
...

McLip

Žádné komentáře:

Okomentovat