pondělí 25. května 2009

Mattoni už není... sama

Říkám rovnou, že se můžu mýlit. Jel jsem přes tu křižovatku čtyřicet a foťák na mobilu tasím mnohem pomaleji, než Riviera Kid tasil své pověstné, perletí vykládané kolty. Takže to říkám ještě jednou: můžu se mýlit, ale je pravděpodobné, že tomu tak není.
...

Jedete-li od Smetanova nábřeží dále proti proudu řeky, vykouknou na vás dva tačpojnti. Tačpojnti jsou nadpřirozená stvoření různého druhu: někdy pobaví, někdy se vás hluboce dotknou a někdy vás postraší. To podle toho, jací tačpojnti to jsou. Pokud ještě pořád nevíte, tak tačpojnti jsou takové přízraky značek: někdy docela hezká fatamorgána připomínající hezký zážitek se značkou, která tam ovšem právě není, někdy humpolácký trol-branding, který plnou hubou řve "prachhýý mháám, apethýýt mhám a tebhéé, tebhéé takhýýý snhííím" a někdy jen taková víla Imprese či myšlénky, která vás potěší nebo povznese. Jak říkám, záleží na tom...
...

No a ty dva Tačpojnti, co číhaj na konci Smetanova nábřeží hned u mostu jsou ještě z jiného těsta. Jsou to symbionti parazitického typu. Symbiont je živý tvor, který žije s hostitelským organismem v určité formě těsného vztahu: jako závislák, jako partner nebo jako parazit. Ti ze Star Treku byli toho lepšího zrna. Tihle, zdá se mi, nejsou.
...

Stalo se efektní formou spozoringu omotat sochu či starou stavbu lešením a plátnem, na kterou značka štětcem mistra nanese vtipnou reklamu. Dělá to tak i Veolia. A protože je to Veolia voda, namalovala na to plátno sochy z "oživlé" vody. Na první pohled totéž, co ukazuje Mattoni ve své reklamě, jen trochu více "kamenné". Pokud se teda nepletu.
...

Přál jsi si Mattoni? Už není. Dostaneš Veoliu!


Co mi to připomíná? Vtip? Jo, vtip. Fousatý a opršelý, jako ten nápad se sochami povstávajícími z vody.

Ceš maso? Maso neni, ceš čaj?

...

Lip

P.S. Ta čtyřícítka už udělá svoje, tak se za ne-kvalitu snímku omlouvám ještě jednou.Pokud jsem viděl trávu růst, dejte vědět. Nebo se tam zítra radši půjdu podívat ještě jednou...

Žádné komentáře:

Okomentovat