čtvrtek 28. května 2009

Vejce nebo slepice? Modří už vědí...

Sledovat tu vaječnou kampaň je vskutku fascinující a zábavné. A myslím, že i intelektuálně stimulující.

Pár věcí, co mě k tomu neodbytně napadají:

1. Už je jasné, že ta nekonečná 'chicken-egg' diskuse našla konečně jakési, experimentálně ověřené rozuzlení. Ode dneška, kdokoli tu fousatou otázku, za byla dříve slepice



nebo vejce, položí, dočká se myslím jasné a jednoznačné odpovědi. Vejce přeci přišly na řadu, až po těch slepicích (neintuitivní!).



2. Překvapivým zjištněním je, jak dobře asi v té kampani zapracovali Jirkovi spin doktoři. Ta míra sebekontroly v okamžicích, kdy na něm explodují vajíčka, je na televizních záběrech - musím říct - úctyhodná. Zejména, vezmete-li v úvahu, že si Jirka, jak řekl na kamery při nějaké jiné příležitosti, potrpí na slušné oblečení a nechodí na do práce "jako od táboráku". Hmm, to se teda ctí.

3. Kdyby ti jeho spin doktoři byli co k čemu, možná by viděli, že přehlížejí příležitost, jak situaci obrátit v Jirkův prospěch. Mohl by třeba být na billboardech s vejcem v ruce, pod velikým sloganem
"Ó, Velvary, přivezte sůl."


Tenhle kousek přežil třicetiletou, Napoleóna, Rakousko Uherské vyrovnání, vznik Československa, Mnichov, Únor i Listopad. Je bezesporu kontaginózní, takže si myslím, že by mohl dobře zapracovat i v dnešní turbulentní době:)

4. A poslední věc. Jako každý velký kluk chodím ulicemi a pořád se trápím otázkou, kde já ty miliony nakonec vydělám. Myslím, že je tu příležitost, uvést na trh novou značku v segmentu biozemědělských výrobků: Představte si mě v malém mobilním, rustikálně provedeném stánku, kousek od místa, kde právě probíhá předvolební meeting. A na stáncích zbrusu nový artikl, který si vychutnáte a přitom neublíží. Minimální obsah cholesterolu, vysoké procento přírodní žluči. Vysoký obsah rychle koagulujících bílkovin a přirozená dispozice pro dobrý dolet a přesný zásah.

No, nekupte si - ParoubEGG!

...

Lip

Žádné komentáře:

Okomentovat