středa 16. dubna 2008

House Numero Uno, Dr.

Jak už jsem říkal, je naše kuřárna nevyčerpatelnou studnicí pravdy o světě okolo a vesmíru vůbec. Nejde jen o ty obskurní časopisy, z kterých jakoby náhodou vypadávají nugety poznání právě když je potřebujete. Kuřárna je - kromě šedomodrého dýmu - naplněná příběhy.

Poslechněte si tenhle, inspirovaný Alenou:

Každý miluje doktora House. Ženy neodolatelně přitahuje jeho charisma. Kluky fascinuje to sebevědomí v čisté formě, které cáká z obrazovky, kdykoliv přes ni Hugh Laurie jen mlčky překulhá. A jeho cynismus konsternuje všechny bez rozdílu pohlaví.

Doktora House miluje i Alenin přítel. Už ve čtvrtek se potřebuje ujistit, zda další díl poběží opravdu zase v pondělí a v jakém že to bude čase, a v pondělí večer je před televizí vždycky včas a připravený.

Alena a Radek spolu bydlí na dobré adrese, v malém městě severně od Prahy, které tohle pondělí zasáhla výrazná srážková činnost. Vítr rozhýbal antény a napětí z bouřkových mraků docela oslabilo televizní signál TV Nova. Z obrazovek zmizel obraz a slyšet bylo jen zvuk.

A teď ta magie: Radek chvíli šteloval televizi, a když po pěti minutách zjistil, že nic nenadělá, sedl si zase zpátky do křesla a pokračoval ve sledování seriálu. Představte si! Bez obrazu...jen zvuk. Představte si!

Představte si třeba chlapíka, který tak miluje vyjížďky na svém Harleyi, že na něm prosedí celý víkend, i když je pro poruchu odstavený v garáži.

Představte si jiného, který si do uší zastrčí němá sluchátka od svého i-phonu a tiše při tom na displayi sjíždí texty Robbieho Williamse stažené z internetu, protože jeho telefon z nějakého důvodu dohrál.

Představte si mámu od dvou dětí, která z pytlíku vysype do talířků dehydrovanou směs instantí polévky a popřeje rodině dobrou chuť, protože o blok dál prasklo potrubí a neteče pitná.

A nebo si představte holku, která si v pátek večer oblíkne svůj nejlepší modýlek, nazuje si sexy botičky a nalakuje si nehty, a pak si celá zrůžovělá a navoněná, sedne k počítači a začne skypovat. Její kluk nastydl a z rande sešlo.

Nesmysly? Ale Radek poslouchal Dr. House v televizi.

O něčem takovém si mohou kolegové Oetker, Štrosmajer a Houska nechat jen zdát. Doktor House je zkrátka hodně dobrá značka!

Lip


P.S. A ještě jedna věc. Pokud se vám zdálo, že blouzním, když jsem se tu v neděli (ob dva texty níž) snažil dokázat, že budoucnost patří rosolu, tak teď snad uvěříte. Tak pravil Dr. House:

"Já sem cvok. Sjíždím se prášky proti bolesti. A ještě želé králíčky v čokoládě."


Žádné komentáře:

Okomentovat