čtvrtek 24. dubna 2008

Zkusili jste to vypnout a znovu spustit?

Dneska jen krátce, hoří termíny:)

Věta v nadpisu se stala příslovečnou ještě před tím, než jí britský (předpokládám) seriál the IT crowd zajistil nesmrtelnost.

Zmíníte-li IT, vyplaví se většině lidí nejprve ta zajímavě rozbordelená kancelář v podkroví nebo v suterénu (s výjimkou někdejšího sídla MFDNES v Senovážné nikdy mezi!), různě obsáhlá série vtipů ne nepodobných těm o policajtech (jen sofistikovanějších) a právě tahle věta.

Ať se stane, co se stane, většinou je to to první, co uslyšíte, když vytočíte linku specialistů uživatelské podpory z vašeho oddělení informačních technologií a výpočetní techniky (no co, jeden čas se zase klavíru říkalo klapkobřinkostroj). Až sem nic překvapivého.

Měli byste ale vědět, že metodika 'Zkusili jste to vypnout a znovu spustit' zahájila výbojné tažení za širší životní prostor. Už jsem psal, že v mi v pondělí vypověděl službu Šedák - moje milovaná, protože jediná, služební Octavia Combi. Na křižovatce to v ní začalo rachtat, karosérii roztřásly vibrace a za chvíli bylo i mě zřejmé, že v motoru minimálně jeden válec odpočívá.

Vyděšený, protože technicky naprosto impotentní, jsem volal M., který drží nad všemi našimi koni pod kapotou bdělý veterinární dozor. Bylo půl sedmé večer a tak jsem byl rád, že to zvedl.

Už tušíte, že jo? "Zkus to vypnout a znova nastartovat!", řekl M, když jsem ze sebe konečně vykoktal všechny příznaky Šedákových potíží.
......

Na počítadle návštěv OKA TŘI se dnes poprvé objevilo dvouciferné číslo, které začíná dvojkou. Nejdřív jsem se nadmul pýchou a pak jsem se rozklepal trémou.

Buď jste dva, co to čtete pravidelně. A nebo je vás víc a chodíte sem jen náhodně a občas. V obou případech je to na pováženou a zavazující. Dlouho jsem proto přemýšlel, jak se zavděčit.

Přišel jsem na tohle: Když se sem někdy příště vrátíte a bude to moc blbé, zkuste to prosím vypnout a za čas znovu spustit. Slibuju, že se v mezičase vynasnažím vychytat tomu všechny mouchy:))

Lip

Žádné komentáře:

Okomentovat